Trener Istre Igor Pamić rekao da bi klub trebali preuzeti Amerikanci (nakon što su se definitnvno spasili ispadnja)

Istra se za ostanak u Prvoj ligi trebali boriti u doiravanju sa Sesvetma, no taj klub je odustao

18.10.2014., stadion Kantrida, Rijeka - MAXtv 1. HNL, 12. kolo, HNK Rijeka -  NK Istra 1961. Igor Pamic. Photo: /PIXSELL
FOTO: PIXSELL/PIXSELL

Nogometni klub Istra, iako je sezonu u 1. HNL zvršio na pretposljednjem mjestu, sigurno ostaje u tom natjecanju i sljedeće sezone. Oni su se za ostanak u Prvoj ligi trebali boriti u doiravanju sa Sesvetma, no taj klub je odustao od 1. HNL, pa je momčadi iz Pule automatski ostala u tom natjecanju.

To je prokomentirao trener Istre Igor Pamić: ” Laknulo mi je, ovo je veliko olakšanje! Svima nam je dosta stresa u kojem smo zadnje vrijeme živjeli, a sad se definitivno otvaraju vrata ljepšoj klupskoj budućnosti. U utorak ili srijedu, naime, američki bi ulagači službeno trebali preuzeti klub i ovo je veliki dan za Istru, ali i za hrvatski nogomet, koji će dobiti još jednog stabilnog prvoligaša! Žao mi je što su Sesvete odustale, ali presretan sam zbog ostanka Istre u Prvoj HNL”, rekao je za Večernji list.

Trener Istre otkrio je da jer klub prolazio teške trenutke nakon što je poražen od Zagreba 4-0, te da je Pamića na ostanak nagovorio sam gradonačelnik Pule.

“Rano su nas načeli, nismo se uspjeli brzo vratiti, dobili smo i crveni karton i – to je bilo to. Ne može se nogomet igrati bez igrača. Neka se nitko ne naljuti, ali mi smo u sezonu startali samo sa šestoricom igrača koji ispunjavaju prvoligaški kriterij, to su bili Blagojević, Woon, Obšivač, Jo te Radonjić i Pamić, koji su često bili ozlijeđeni. K tome smo Splitu zimus prodali Blagojevića i Woona, što nijedan ozbiljan klub ne bi napravio”, prokomentirao je Pamić.

“A Istra je bila sve samo ne ozbiljan klub! I sad ću vam nešto otkriti – u zimskoj sam stanci ostao trener samo zato što me nagovorio gradonačelnik Pule, rekao mi je da jedino ja mogu spasiti klub od ispadanja”, otkrio je.

Također, Pamić je prokomentirao svoju budućnost: “Imam ugovor do 2019. godine, ali vidjet ćemo što novi vlasnici žele, razgovarat ćemo ovih dana”, poručio je.