Trener Istre najavio je ključnu utakmicu s Dinamom, pa kritizirao Zadrane

Istra i Dinamo igraju u nedjelju od 17 sati

FOTO: PIXSELL/PIXSELL

U nedjelju momčad hrvatskog prvoligaša Istre očekuje vrlo važna utakmica u borbi za ostanak, a protivnik im je Dinamo, klub koji je već osigurao naslov prvaka. Uoči tog dvoboja strateg ekipe iz Pule Igor Pamić najavio je nastup svoje ekipe.

“Draže bi mi bilo da Dinamu trebaju bodovi, jer pod pritiskom je uvijek teže igrati nego kad ste rasterećeni”, rekao je za Večernji list.

“Nadam se da će nas sreća malo pomaziti. Uvijek, naime, govorim da u ovakvim utakmicama objektivno jači suparnik mora imati loš dan, a mi moramo dati svoj maksimum kako bismo dohvatili pozitivan rezultat”, poručio je Pamić, a zatim prokomenirao situaciju sa Zadrom, koji nije dobio licencu za Prvu ligu sljedeće sezone.

Zadar ga ne iznenađuje

To ga, kaže, ne čudi: “Naglašavam da u Zadru imam mnogo prijatelja, volim taj grad i ljude u njemu. Ali, to nema veze s nogometom, Zadar je već prije pet godina trebao izgubiti prvoligašku licenciju, ima “sto kriterija” prema kojima je nisu smjeli dobiti. Primjerice, minimalni uvjet je natkrivenih tisuću mjesta na stadionu, a oni to ni dandanas nemaju!”

“Nadalje, malo su ove sezone poboljšali higijenske uvjete u svlačionicama, nešto su pofarbali, ali dosad se nije mogla povući voda u toaletu niti oprati ruke! Dakle, zbog tih loših uvjeta Zadar ne zaslužuje biti prvoligaš, ali ova odluka može utjecati na to da napokon grad nešto napravi za taj klub i osigura mu minimalne uvjete za natjecanje”, rekao je Pamić, koji se osvrnuo i na svoj odnos s trenerom Zadra Igorom Štimcem, s kojim se nedavno sukobio.

Štimac je ostvarivao svoje želje

“Nisam ja imao konflikt s njim, valjda ga ni on nema sa mnom. Ušao je čovjek u trenerske vode, želio je posljednjih godina raditi u nogometu, bio je i TV komentator, pa izbornik, ostvarivao je svoje želje. Normalno je da se bori za svoj klub, ali nije normalno da to radi preko mojih leđa”, rekao je Pamić o Štimcu.