Trener Seville pohvalio je svoje igrače i otkrio o čemu su pričali u poluvremenu

Carlos Bacca je poručio da je ovo nešto jedinstveno te da želi uživati u tome

Sevilla's coach Unai Emery and Sevilla's French defender Timothee Kolodziejczak celebarte after the UEFA Europa League final football match between FC Dnipro Dnipropetrovsk and Sevilla FC at the Narodowy stadium in Warsaw, Poland on May 27, 2015. Sevilla FC won 2-3.      AFP PHOTO / ODD ANDERSEN
FOTO: AFP

Nogometaši Seville obranili su naslov pobjednika Europske lige nakon što su u finalnom dvoboju u Varšavi pobijedili Dnjipro 3-2 (2-2). Trener Unai Emery nije skrivao oduševljenje pobjedom te je nakon utakmice pohvalio svoje igrače na ostvarenom rezultatu.

– Svi su dobro odigrali. Cijela momčad je bila dobra. Na poluvremenu smo pričali o tome kako ovo natjecanje izvuče puno toga iz vas, te da moramo čekati na naš trenutak. Zaslužili smo ovo i moramo uživati – izjavio je Emery.

Finale Europske lige

Bacca želi uživati

Dvostruki strijelac Carlos Bacca posvetio je ovaj naslov Bogu i obitelji u Kolumbiji.

– Ovo je nešto jedinstveno. Želim samo uživati. Bilo mi je zadovoljstvo što sam pomogao momčadi s dva gola – izjavio je Bacca koji je prvi Kolumbijac nakon Radamela Falcaa koji je zabio u europskom finalu.

– Željeli smo obraniti naslov. Dnjipro pokazao da su vrhunska momčad, a mi smo pokazali sve što je potrebno kako bismo slavili rekao je nakon pobjede Aleix Vidal.

https://www.dailymotion.com/video/x2rqg8k_all-goals-dnipro-2-3-sevilla-27-05-2015-hd_sport

Dogodine u Ligi prvaka

Osim što je obranila naslov, Sevilla je postala i prvi klub u povijesti Kupa Uefa i Europske lige sa četiri titule. Andalužani su do sada bili jedan od četiri sastava uz Juventus, Inter i Liverpool koji su u ovom natjecanju slavili tri puta. Nakon večerašnjeg trijumfa usamljeni su na vrhu sa četiri pobjede. Zanimljivo, Sevilla je četiri puta stigla do finala i svaki put pobijedila (2006, 2007, 2014, 2015). Sevilla je izborila i plasman u Ligu prvaka iduće sezone što od ove sezone donosi trijumf u EL.