Trostruki osvajač Zlatne lopte Marco van Basten nije oduševljen Slavenom Bilićem i igrom West Hama

"Sve je to presporo i sliči na rukomet”, napisao je Nizozemac

West Ham United's Croatian manager Slaven Bilic puts on a hat before the English Premier League football match between Bournemouth and West Ham United at the Vitality Stadium in Bournemouth, southern England on January 12, 2016. AFP PHOTO / ADRIAN DENNIS

RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 75 images, no video emulation. No use in betting, games or single club/league/player publications. / AFP / ADRIAN DENNIS
FOTO: AFP

Iako je bivši hrvatski izbornik Slaven Bilić trenutno hit u Engleskoj jer sa svojim West Hamom ostvaruje neočekivano dobre rezultate, nisu baš svi impresionirani igrama njegove momčadi, ali ni kvalitetom Premier lige u cjelini.

Jedan od takvih je i Marco van Basten, velikan svjetskog nogometa i trostruki osvajač Zlatne lopte. Bivši napadač Ajaxa i Milana se u kolumni za Voetbal International vrlo oštro osvrnuo na nogomet koji se igra u Premier ligi. Posebno se pritom dotaknuo West Hama i Southamptona.

‘Lopta se nasumično napucava naprijed’

“West Ham je u ovom trenutku peti u Premier ligi, a uz to spada među 20 najbogatijih klubova u Europi. Ali kad gledam njegove utakmice, stvarno sam iznenađen. Isto vrijedi i za Southampton koji sam prošli vikend gledao protiv Sunderlanda. Lopta se nasumično napucava prema naprijed, nitko nema ideje i ne preuzima inicijativu. Sve je to presporo i sliči na rukomet, s neprestanim zabijanjem u zid”, napisao je Nizozemac.

Njegove se riječi sigurno neće svidjeti Biliću, a još manje treneru Southamptona Ronaldu Koemanu koji je igrao s Van Bastenom u Ajaxu i reprezentaciji. Oštar je Van Basten bio prema još jednom sunarodnjaku, Louisu van Gaalu koji prilično neuspješno vodi Manchester United.

“Uložili su puno novca u pojačanja, a ti igrači opet nisu u stanju igrati protiv jačeg suparnika. Ritam njihove igre je šokantno spor. Van Gaalova momčad pati od manjka igračke inteligencije. Jedini koji je tehnički i taktički na visokoj razini je Daley Blind“, zaključio je 51-godišnji Van Basten koji je Blindovom ocu Dannyju trenutno pomoćnik u nizozemskoj reprezentaciji.