U Hajduku su prilično ljuti jer smatraju da dobivaju teže kazne od Dinama za iste prekršaje

Hajduk je kažnjen s 20.000 kuna zbog navijačkih povika

Marin Brbić
FOTO: PIXSELL/PIXSELL

U redovima Hajduka ponovno tvrde da su žrtve nejednakih kriterija. Splitski je klub, naime, kažnjen s 20.000 kuna zbog neprimjerenog ponašanja navijača na utakmici Hrvatskog kupa protiv Sloge iz Nove Gradiške.

Konkretno, u obrazloženju stoji da su Hajdukovi navijači skandirali uvrede na račun Hrvatskog nogometnog saveza i izvršnog predsjednika Dinama Zdravka Mamića. No, na Poljudu su se sjetili da je Dinamo za gotovo jednake uzvike svojih navijača na utakmici protiv Intera kažnjen samo sa 6000 kuna.

Sve ovisi o delegatima

“Kažnjavanje nije jednako. Zašto je kazna šest tisuća kuna za ‘Mamiću cigane…’ od strane navijača Dinama, a za ‘Mamiću Srbine…’ od navijača Hajduka 20.000 kuna”, prenosi Dalmatinski portal nevjericu Hajdukova predsjednika Marina Brbića.

Čini se da, kad su u pitanje kazne, sve ovisi o delegatima i o onome što oni napišu u svojim izvještajima s utakmica.

“Ključan problem u ovoj priči je delegat koji je visoko pozicioniran u HNS-u, a nije čuo ništa na utakmici, dok kad Hajduk igra delegat sve čuje i zabilježi baš svaku riječ. Kad Dinamo igra, delegati izgube sluh, valjda im treba nabaviti aparate”, zaključio je Brbić.