U prilično neočekivanom obratu bivšem svjetskom prvaku Fernandu Alonsu je zabranjen nastup na utrci u Bahreinu

Alonsa će u bolidu McLarena zamijeniti Belgijanac Stoffel Vandoorne

McLaren Honda's Spanish driver Fernando Alonso gestures during the drivers press conference ahead of the Formula One Bahrain Grand Prix at the Sakhir circuit in the desert south of the Bahraini capital, Manama, on March 31, 2016.
Alonso will not take part in this weekend's Grand Prix in Bahrain for medical reasons following his dramatic, death-defying crash at the Australian GP. / AFP / ANDREJ ISAKOVIC
FOTO: AFP

Bivši svjetski prvak u Formuli 1, Španjolac Fernando Alonso (McLaren), ne smije nastupiti na Velikoj nagradi Bahreina, drugoj utrci ovogodišnjeg Svjetskog prvenstva. Razlog leži u posljedicama teške nesreće koju je doživio tijekom utrke za VN Australije prije 11 dana, objavio je Međunarodni automobilistički savez (FIA) u četvrtak.

Prijelom rebara

Tijekom liječničkog pregleda u Manami ustanovljeno je kako Alonso ima prijelom rebara, te manje probleme s plućima zbog čega ne smije nastupiti predstojećeg vikenda. Liječnička služba odredila je da će se Španjolac morati podvrgnuti pregledu i uoči sljedeće utrke za Veliku nagradu Kine koja je na programu 17. travnja u Šangaju.

U pitanju je neočekivani obrat budući da je Alonso još u srijedu bio siguran da će voziti u Bahreinu, a momčad mu je pripremila novi bolid. Liječnici se, međutim, nisu složili sa Španjolčevom procjenom da je spreman.

Umjesto Alonsa, drugi vozač McLarena uz Britanca Jensona Buttona u Manami će biti Belgijanac Stoffel Vandoorne, koji će tako debitirati u Formuli 1.