U Umagu nas ovog ljeta očekuje pravi spektakl, Goran Ivanišević će igrati protiv Andrea Agassija

Agassi će uveličati 15. godišnjicu Ivaniševićeva osvajanja Wimbledona

Andre Agassi of the US (L) shakes hands with Goran Ivanisevic of Croatia after Ivanisevic was forced to retire in the fourth game of the first set of the finals of the men's singles at the Lipton Tennis Championships in Key Biscayne, Florida 31 March. Ivanisevic retired due to muscle spasms in his neck and shoulder.   AFP PHOTO/Chris BERNACCHI / AFP PHOTO / CHRIS BERNACCHI
FOTO: AFP

Organizatori Croatia Opena, tradicionalnog ATP turnira koji se održava u Umagu, ove su godine gledateljima odlučili pokloniti pravu poslasticu.

U ekshibicijskom meču koji će biti odigran 16. srpnja, dva dana prije početka 27. izdanja umaškog turnira, sudarit će se dvije istinske teniske legende – naš Goran Ivanišević i Amerikanac Andre Agassi! Organizatori su potvrdili da je Agassi prihvatio poziv i da će uveličati 15. godišnjicu Ivaniševićeva osvajanja Wimbledona.

Repriza Wimbledona 1992.

Glas Istre piše da je prvi izbor organizatora bio Patrick Rafter, tenisač kojeg je Ivanišević svladao u finalu najvećeg svjetskog turnira 2001. godine. No, Australac je bio spriječen, pa je na njegovo mjesto uskočio čovjek od kojeg je Ivanišević izgubio u svome prvom od četiri finala Wimbledona, 1992. godine.

https://www.youtube.com/watch?v=5J3uiujMuQQ

Agassi je karijeru okončao sa 60 naslova, od čega osam na Grand Slam turnirima. Jedan je od samo sedmorice tenisača u povijesti koji su osvojili sva četiri Grand Slam turnira, što ga svrstava u krug najvećih svih vremena. Vlasnik je i zlatne olimpijske medalje iz Atlante 1996. godine, a s reprezentacijom SAD-a je triput osvajao Davis Cup. Od 2001. je u braku s legendarnom njemačkom tenisačicom Steffi Graf, osvajačicom 22 Grand Slam naslova.