UEFA je nominirala Messija, Ronalda i Suareza za najboljeg nogometaša u Europi, a ovdje pogledajte njihove poteze

Ime pobjednika bit će objavljeno 27. kolovoza u Monacu

FOTO: AFP

Lionel Messi, Cristiano Ronaldo i Luis Suarez nominirani su za nagradu najboljeg igrača u Europi, koju dodjeljuje UEFA. Ime pobjednika bit će objavljeno 27. kolovoza na dodjeli nagrade koja će biti održana u Monacu.

Iako se očekivalo da će biti nominirani Messi i Ronaldo, koji dominiraju i ove sezone, Suarez predstavlja malo iznenađenje. No, pretpostavljamo da je za to zaslužna fenomenalna sezona Barcelone u kojoj je osvojila prvenstvo, Kup i Ligu prvaka. Prošle godine nagradu je dobio Ronaldo, a godinu ranije Franck Ribery. Što se tiče hrvatskih nogometaša, najbolje plasiran je nogometaš Barcelone Ivan Rakitić kojeg je UEFA proglasila 21. najboljim nogometašem Europe.

Uz nagradu za najboljeg igrača, UEFA će dodijeliti nagradu za najboljeg golmana, braniča, veznjaka i napadača.

Ovdje se možete podsjetiti najboljih Messijevih poeza u prošloj sezoni.

https://www.youtube.com/watch?v=3LJALuGhz8Q

Na videu malo niže Ronaldovih.

https://www.youtube.com/watch?v=zI5AGeBNMvM

A ovdje Suarezovih.

https://www.youtube.com/watch?v=9F3x7cQ3OYc

Argentinac Messi, koji je s Barcelonom postao europski i španjolski prvak, smatra se za velikog favorita za osvajanje ovog trofeja, kojeg je UEFA utemeljila prije pet godine, a koji će se dodijeliti 27. kolovoza prilikom izvlačenja skupina Lige prvaka u u Monacu.

Messi je trofej Uefe osvojio 2011. godine, a nakon njega su laureati bili Andres Iniesta (2012), Franck Ribery (2013) i Ronaldo (2014). Među trojicom najboljih ove sezone nisu se našli Gianluigi Buffon, Neymar i Eden Hazard, objavila je UEFA.