UEFA želi od 2017. uvesti nogometni All-Star, Messi i C. Ronaldo suigrači

Najbolji igrači sa sjevera protiv onih s juga, u kojem je Hrvatska

Real Madrid’s Portuguese forward Cristiano Ronaldo celebrates a goal during the Spanish league football match Real Madrid CF vs Granada FC at the Santiago Bernabeu stadium in Madrid on April 5, 2015. AFP PHOTO/
FOTO: GERARD JULIEN/AFP

UEFA razmišlja o mogućnosti organiziranja All-Star utakmice. U njoj bi od 2017. godine igrali najbolji nogometaši sa sjevera protiv onih s juga Europe. To znači da bi za sjevernu momčad igrali nogometaši iz njemačke, engleske i ruske, a za južnu iz španjolske, francuske i talijanske lige.

UEFA je ideju dobila od jedne multinacionalne marketinške kompanije koja uzor vidi u All-Staru američke NBA košarkaške lige, gdje se svake godine sučeljavaju Istok i Zapad, a u kojoj navijači glasovima putem interneta odlučuju o početnim petorkama.

Najviše trojica iz svakog kluba

Po istom principu bi se i u Europi odlučivalo tko će zaigrati u utakmici najvećih zvijezda s tim da bi svaki klub mogao dati najviše dvojicu ili trojicu nogometaša. Hrvatski kandidati za momčad Juga u ovom trenutku bi bili Luka Modrić, Mario Mandžukić i Ivan Rakitić iz Španjolske te Danijel Subašić iz Francuske, no s obzirom da bi projekt mogao zaživjeti tek za dvije godine tu su i talentirani igrači poput Matea Kovačića i Marcela Brozovića iz talijanskog Intera.

Među potencijalnim igračima Sjevera navijači bi mogli glasovati za Ivana Perišića i Tina Jedvaja iz Njemačke, Darija Srnu i Domagoja Vidu iz Ukrajine ili pak Vedrana Ćorluku iz Rusije. U Engleskoj, pak, igraju reprezentativci Dejan Lovren i Andrej Kramarić.

Hrvatska u južnoj momčadi

Hrvatska, grčka i portugalska liga bile bi, među ostalima, u fokusu Juga. Sjever bi, pak, mogao birati igrače iz skandinavskih ili srednjoeuropskih liga. Iako je ideja još u začetku već je stigla na adrese nekih velikih klubova. Vodstvo Barcelone već je primilo prijedlog, tvrdi sportski dnevni list Mundo Deportivo.

Ronaldo i Messi u istoj ekipi

Bila bi to prigoda da prvi put zajedno zaigraju zajedno dva najbolja svjetska nogometaša – napadač Real Madrida Cristiano Ronaldo i njegov najveći rival Lionel Messi, najbolji strijelac Barcelone. Medijski super atraktivna utakmica donijela bi UEFA-i velike prihode od sponzora i televizijskih prava, a dio “financijskog kolača” dobili bi klubovi i igrači.