UFC objavio da dolazi u Hrvatsku, prva borba u travnju u Zagrebu

Velika je to vijest za sve ljubitelje MMA u Hrvatskoj

LAS VEGAS, NV - DECEMBER 12: Conor McGregor (L) knocks out Jose Aldo in the first round of their featherweight title fight during UFC 194 on December 12, 2015 in Las Vegas, Nevada.   Steve Marcus/Getty Images/AFP
FOTO: AFP

Sportsku Hrvatsku pogodila je fantastična vijest. Naime, na službenim stranicama prestižne MMA organizacije UFC objavljeno je kako će 10. travnja u Zagrebu biti održana UFC priredba.

Velika vijest

“UFC dolazi u Zagreb, Hrvatsku u nedjelju 10. travnja 2016. godine”, stoji na službenim stranicama. Uz to, na Facebooku je postavljena stranica nadolazećeg Fight Night eventa u Zagrebu. Velika je to vijest za sve ljubitelje MMA u Hrvatskoj. Jer, to će biti prvi puta u povijesti da UFC organizira jedan svoj event na području Lijepe Naše.

Još se prije najavljivalo da bi UFC jedan svoj event mogao organizirati u Hrvatskoj. Prvi put prije gotovo dvije godine, da bi u međuvremenu povremeno osvanula vijest i najava da bi UFC zaista mogao održati priredbu u Zagrebačkoj Areni.

Politika širenja UFC-a na nova tržišta

Potvrdu takve namjere u više navrata je davao i vlasnik Fight Channela Orsat Zovko, koji je u protekle dvije godine u Zagreb doveo K-1 WGP Finale i Glory 14 pretvorivši hrvatsku metropolu u borilačku metropolu Europe.

Dolazak UFC-a u Hrvatsku ima za posljedicu novu politiku aktivnog i agresivnog širenja UFC-a na nova tržišta, koja je javno obznanjena 2013. godine, te serijom manjih turnira koji su zaredali u 2014., a svoju kulminaciju bi trebali dobiti u ovoj godini.

Zagrebačka publika bi htjela vidjeti Miočića

Uz to, Hrvatska je očito prepoznata kao borilačka nacija koja ima MMA legendu Mirka Filipovića, a tu je i prvi izazivač UFC pojasa u teškoj kategoriji, Amerikanac hrvatskih korijena Stipe Miočić koji je za vrijeme ljeta boravio u Zagrebu gdje se zajedno sa Cro Copom pripremao za svoj meč sa Markom Huntom, u kojem je dominirao i na kraju slavio.

Sad kad je vijest o UFC-ovom dolasku u Zagreb postala i službena, još nam se više zagolicala mašta.

Hrvatska publika htjela bi uživo na djelu vidjeti Miočića, koji u Lijepoj Našoj ima veliki broj poklonika. Kako je predsjednik UFC-a Dana White najavio kako će Stipe konačno dobiti šansu za naslov UFC prvaka u teškoj kategoriji, bilo bi sjajno kad bi se taj meč održao upravo u Zagrebu.

Stipe sanja o borbi u Hrvatskoj

No, do toga vjerojatno neće doći zato što je prekratka pauza između meča WerdumVelasquez i eventa u Zagrebu. Borba Werduma i Velasqueza na rasporedu je 6. veljače, a pobjednik iz nje boriti će se sa Miočićem.

“Bilo bi ispunjenje sna boriti se u Hrvatskoj! Bio sam tamo prošle godine i trenirao s Mirkom Filipovićem. Bilo je odlično iskustvo vidjeti zemlju i provesti vrijeme s obitelji. Ne znam što UFC planira za moju sljedeću borbu, ali svakako planiram navratiti do Hrvatske”, prokomentirao je Stipe Miočić nakon pobjede nad Arlovskim proteklog vikenda.

Novo poglavlje UFC-a u Europi

UFC tako otvara novo poglavlje u Europi nakon premijere u Krakovu na kojoj je nastupio i Cro Cop i pobijedio Gonzagu u travnju prošle godine. Osim u Zagrebu, najavljen je i događaj u Rotterdamu za 8. svibnja.

“Hrvatska je sportska nacija i više smo nego oduševljeni da ćemo ugostiti tako spektakluarnu borilačku organizaciju kao što je UFC. Ne samo zbog ljepote sporta, nego jer UFC promovira zdravlje, želju za uspjehom i način života. Jako sam uzbuđen što će Arena Zagreb biti prva lokacija u regiji koja će održati ovaj događaj i ući u povijest UFC-a”, rekao je Miroslav Stanec, menadžer za projekte Arene Zagreb.

Vrijedi napomenuti kako će se karte za ovaj spektakl moći kupiti od 12. veljače, kad se karte puštaju u prodaju. Ulaznice možete kupiti preko sustava prodaje karata Eventim. UFC je objavio i link na službenoj Face stranici ovog eventa putem kojeg se možete predbilježiti za ulaznice za ovaj zagrebački Fight Night.