Veliki povratak Guardiole, Bayern razbio Porto i dao pet golova u samo 40 minuta. U polufinalu i Barcelona

Barcelona je pobijedila PSG 2-0, a Bayern je svladao Porto s čak 6-1

Bayern Munich’s midfielder Thomas Mueller (C) celebrates scoring with his team-mates defender Philipp Lahm (L) and Spanish midfielder Thiago Alcantara (R) during the UEFA Champions League second-leg quarter-final football match Bayern Munich v FC Porto in Munich, southern Germany on April 21, 2015. AFP PHOTO / CHRISTOF STACHE
FOTO: AFP/AFP

Barcelona-PSG 2-0

Barcelona: Ter Stegen – Piqué, Mascherano, Jordi Alba, Daniel Alves – Rakitić, Busquets (od 55. Sergi Roberto), Iniesta (od 46. Xavi) – Suárez (od 75. Pedro), Messi, Neymar

PSG: Sirigu – Van der Wiel, Marquinhos, Luiz, Maxwell – Verratti, Cabaye (od 66. Lucas), Matuidi (od 80. Rabiot) , Pastore – Ibrahimović, Cavani (od 80. Lavezzi)

Suci: Moen, Haglund, Andas, Midthjell (Norveška)

Stadion: Camp Nou

Strijelci: Neymar 14., 33.


Nogometaši Barcelone potvrdili su plasman u polufinale Lige prvaka nakon što i u uzvratu na Nou Campu svladali PSG s 2-0, te s ukupnih 5-1 otišli među četiri najbolje momčadi Europe.

Neymar postigao sve golove na utakmici

Dvostruki strijelac za Barcelonu bio je Brazilac Neymar (14, 34), a hrvatski reprezentacivac Ivan Rakitić odigrao je cijelu utakmicu za domaćine. Prednost od 3-1 iz prve utakmice za Katalonce bila je prevelika, a PSG je na Nou Camp odigrao utakmicu, a pogotovu prvo poluvrijeme, bez motiva i borbenosti da se stigne veliki zaostatak.

Barcelona je, unatoč prednosti, iz prve utakmice krenula posve napadački i povela u 14. minuti nakon što je Iniesta sa svoje polovice prošao trojicu igrača francuske momčadi i precizno proigrao Neymara, koji obilazi vratara Sirigua i lako pogađa mrežu. Brazilac je bio precizan i u 34. minuti kada je precizno dodavanje Alvesa glavom sproveo u mrežu. Parižani u prvom dijelu gotovo da nisu imali niti polupriliku, a do prve šanse su došli tek u 58. minuti kada je udarac Verattija prošao tik pored vratnice. U 73. minuti Ibrahimović je pokušao s ruba šesnaesterca, ali vratar Barcelone Ter Stegen brani, da bi u 78. minuti Cavani bio neprecizan iz blizine. U 90. minuti pokušao je Messi, ali je njegov udarac bio neprecizan te se nije uspio upisati u strijelce na ovoj utakmici.


Bayern-Porto 6-1 Bayern: Neuer – Rafinha (od 72. Rode), Boateng, Bernat, Lahm – Badstuber, Xabi Alonso, Thiago Alcántara – Götze, Lewandowski, Müller Porto: Fabiano – Martins Indi, Maicon, Marcano, Reyes (od 33. Pereira) – Casemiro, Brahimi (od 67. Evandro), Herrera – Óliver Torres, Ricardo Quaresma (od 46. Neves), Martínez Suci: Atkinson, Mullarkey, Child, England (Engleska) Stadion: Allianz Arena Strijelci: Thiago 14., Boateng 22., Lewandowski 27., 40., Muller 36., Alonso 88.; Martinez 73.


Nogometaši Bayerna izborili su plasman u polufinale Lige prvaka nakon što su u uzvratnom dvoboju četvrtfinala deklasirali Porto 6-1 i tako nadoknadili poraz od dva gola razlike iz prve utakmice. Golove za bavarski sastav zabili su Thiago Alcantara (14), Jerome Boateng (21), Robert Lewandowski (27, 40), Thomas Muller (36) i Xabi Alonso (88), dok je strijelac za goste bio Jackson Martinez.

Bayern brzo poništio Portovu prednost

Porto je na svom Dragaou slavio 3-1 i s mnogo optimizma doputovao u Munchen ranjenom Bayernu koji je bio bitno oslabljen neigranjem Arjena Robbena, Francka Riberyja, Davida Alabe i Javija Martineza. Optimizam gostiju dodatno je osnažio i podatak kako je Porto do gostovanja u Munchenu bio bez poraza ove sezone. Računajući i kvalifikacije u 11 utakmica ostvario je osam pobjeda i tri remija.

Savršeno prvo poluvrijeme Bayerna

Međutim, njemački prvak je odigrao savršeno prvo poluvrijeme i s pet golova deklasirao suparnika. U nastavku susreta Bayern je zabio još jedan gol, a Porto tek ublažio poraz. Bio je to prvi gol koji je Bayern ove sezone u Ligi prvaka primio na Allianz Areni. U pet susreta Bavarci su ostvarili pet pobjeda uz razliku pogodaka 19-1. Prvu priliku Bayern je imao u 10. minuti, no Fabiano je sjajno zaustavio Mullerov udarac, na odbijanac je natrčao Lewandowski i uzdrmao okvir gola. A onda se otvorilo. Thiago Alcantara je u 14. minuti doveo Bayern u vodstvo, sedam minuta kasnije već je bilo 2.0, a strijelac je bio Jerome Boateng (21). U 27. minuti već je bilo 3-0 nakon sjajne akcije u kojoj su sudjelovali Lahm i Muller, a realizator je bio Lewandowski. Muller je u 36. minuti povisio na 4-0, a na nestvarnih 5-0 povisio je Lewandowski u 40. minuti svojim drugim golom.

U drugom poluvremenu Bayern je spustio ‘nogu s gasa’ pa je Porto napokon stigao do daha. Bayernov opušteniji pristup gosti su iskoristili u 73. minuti kada je Jackson Martinez na asistenciju Herrere zabio za 1-5, a u 88. minuti je Xabi Alonso iz slobodnog udarca postavio konačnih 6-1.

Četvrto uzastopno polufinale LP

Bayern je uvjerljivom pobjedom izborio četvrto uzastopno polufinale LP, ali i prvi put prošao dalje nakon što je u prvom susretu izgubio s dva gola razlike. Bavarci su do sada četiri puta u europskim natjecanjima lovili dva gola zaostatka i sva četiri puta su ispali.


Tijek utakmica


90. minuta Gotov je susret. Barcelona je u polufuinalu

70. minuta Na Camp Nou se i u drugom poluvremenu igra dobar nogomet, ali mreže se ne tresu.

46. minuta Počeo je nastavak. Xavi je ušao u igru umjesto Inieste

45. minuta Završeno je prvo poluvrijeme nakon kojeg Barcelona ima sigurno vodstvo. 34. minuta Neymar postiže svoj drugi gol, ovaj put glavom. Ako je bilo ikakvih sumnji, sada ih više nema, Barcelona je sigurni sudionik polufinala.

14. minuta Neymar je postigao pogodak, Barcelona ima 1-0 i miran put prema polufinalu. To je 1000. pogodak Barcelone u europskim natjecanjima

3. minuta Luiz je dobio žuti karton zbog prekršaja na Rakitiću 1.minuta Počeo je susret na Camp Nou

Podsjetimo, Barcelona brani 3-1 iz prve utakmice, a ovaj susret je zanimljiv i zbog povratka bišeg napadača katalonskog kluba Zlatana Ibrahimovića na Camp Nou, a neke njegove najbolje izjave pročitajte ovdje. Trener Barcelone Luis Enrique postavio je hrvatskog reprezentativca u početnu postavu svoje momčadi za sraz s PSG-om.


90. minuta Gotovo je. Bayern je u polufinalu nakon maestralne predstave.

89. minuta U izvrsnoj pobjedi svoje momčadi trener Bayerna Pep Guardiola poderao je svoje hlače, a to su zabilježile i kamere. 88. minuta Bayern je stigao do šestog pogotka, a postigao ga je Xabi Alonso. 87. minuta Porto ostaje s desetoricom na terenu. Marcano je dobio drugi žuti karton i mora napustiti travnjak.

73. minuta Porto je postigao pogodak za 5-1. Sumnjamo da im to mnogo znači, ali možda će do kraja uspjeti još ublažiti poraz. Strijelac je bio Martinez.

67. minuta Trener Porta iskoristio je sve zamjene. Zadnji potez mu je bilo povlačenje Bahraimija i uvođenje Evandra.

46. minuta Počelo je drugo poluvrijeme

45. minuta Gotovo je prvo poluvrijeme u kojemu je Bayern potpuno razbio Porto.

40. minuta Ništa novo u Munchenu, Bayern i dalje vlada terenom i trese mrežu Porta. Sada je pao gol za 5-0, a strijelac je ponovno Lewandowski.

36. minuta Porto je razbijen. Bayern je postigao i četvrti pogodak, a strijelac je ovaj put Muller.

27. minuta Bayern ne staje i nakon manje od pola sata ima prednost od 3-0, treći gol postigao je Lewandowski

22. minuta Bayern ima 2-0, rezultat koji ga vodi u polufinale, a strijelac je Boateng

14. minuta Važan pogodak za Bayern u ranoj fazi utakmice, zabio je Thiago Alcantara

1.minuta Počeo je susret u Munchenu


U utorak navečer doznat ćemo imena prva dva polufinalista ovosezonske lige prvaka. Za svoje mjesto tamo borit će se Barcelona i Paris Saint Germain te Bayern i Porto. Telegramovu najavu utakmica pročitajte ovdje.

Iako je nakon ždrijeba bio proglašen velikim favoritom, Bayern na domaćem terenu protiv Porta očekuje težak zadatak nadoknađivanja dva pogotka zaostatka iz prvog susreta koji su Portugalci dobili 3:1. U drugom paru Barcelona će nastojati na svojem stadionu obraniti prednost protiv PSG-a od dva gola iz prve utakmice.