Svi se pitaju koji će klub Mourinho preuzeti. Ovo su neki od kandidata

Mourinho je ovim otkazom postao najtraženiji trener na svijetu

Chelsea's Portuguese manager Jose Mourinho takes his seat for the UEFA Champions League Group G football match between Chelsea and Porto at Stamford Bridge in London on December 9, 2015.  AFP PHOTO / BEN STANSALL / AFP / BEN STANSALL
FOTO: AFP

Jedan od najboljih trenera svijeta, portugalski stručnjak Jose Mourinho, dobio je otkaz u Chelseaju i u istom trenutku postao najtraženiji trener na svijetu. Sad se svi pitaju, gdje će otići nakon Londona?

Mourinho i Roman Abramovič konačno su odlučili prekinuti svoju “ljubav”. Ruski tajkun i vlasnik Chelsea izgubio je strpljenje sa svojim omiljenim trenerom i odlučio mu se zahvaliti na suradnji. Devet poraza Chelsea u 16 kola engleske Premierlige ipak je bilo previše za Abramoviča, a čini se i da je loš odnos između trenera i igrača bio presudan. Ime Mourinhova nasljednika još nije poznato, ali britanski mediji špekuliraju s imenima Pepa Guardiole, Guusa Hiddinka, Brendana Rodgersa i Juande Ramosa.

Želja mu je Manchester United

Louis van Gaal
AFP

I dok Telegraph sugerira da će to biti Hiddink, španjolski As je već objavio da je Ramos već sve dogovorio s Abramovičem koji će Mourinhu zbog otkaza morati isplatiti odštetu veću od 40 milijuna funti. Toliko će, naime, Portugalac dobiti zbog dogovorene klauzule u ugovoru. Odnosno, toliko bi trebao dobiti, osim ako se ne sažali pa uzme manje od svog bivšeg kluba.

Mourinho je ovim otkazom postao najtraženiji trener na svijetu i sad se svi pitaju koji klub će preuzeti. Jedna od Mourinhovih želja je i Manchester United, a tamo je blizu otkaza Louis van Gaal koji je potrošio stotine milijuna eura na pojačanja, ali bez uspjeha.

Nije radio u Francuskoj i Njemačkoj

Real Madrid's Portuguese coach Jose Mourinho (R) and Real Madrid's Portuguese forward Cristiano Ronaldo (L) take part in a training session in Madrid on April 26, 2011, on the eve of the Champions League semi-final first leg football match between Real Madrid and Barcelona. AFP PHOTO/Pedro ARMESTRE / AFP / PEDRO ARMESTRE
AFP

Među najjačim ligama u Europi Mourinho nije radio u Francuskoj i Njemačkoj, a i to bi se uskoro moglo promijeniti. Mediji ga vide u PSG-u, koji u osmini finala Lige prvaka igra upravo protiv Chelseaja, pa bi to za njega bila idealna šansa da se osveti svom bivšem klubu i tako pošalje poruku “da gospodo, pogriješili ste”.

Mourinha se seli i u Bundesligu, gdje je u fokusu Pep Guardiola koji ima ugovor sa Bayernom do kraja ove sezone. Je li na pomolu senzacionalna razmjena trenera između Chelseaja i Bayerna?

Opcije su i izborničke pozicije u Engleskoj i Portugalu, pa bi Mourinho mogao voditi neku od tih reprezentacija na Europskom prvenstvu sljedećeg ljeta, a zatim se vratiti klupskom poslu.

Kladionice, pak, najveće šanse daju Realu, kojeg je vodio od 2010. do 2013., i koji ne plovi baš najbolje u prvenstvu niti ove sezone. Kraljevi su trenutno treća momčad Primere, što je za ovakav skup zvijezda premalo. Rafa Benitez nije našao onu potrebnu kemiju u momčadi, španjolski mediji stalno pišu o sukobu između njega i Ronalda, a ranije se pisalo kako niti ostali igrači nisu oduševljeni Španjolcem.