Uefa oštro kaznila Hrvatsku, s Italijom igra pred praznim tribinama

Uefa je HNS kaznila zbog rasističkih povika i pirotehnike na Norveškoj

28.03.2015., stadion Maksimir, Zagreb – Kvalifikacije za Europsko prvenstvo 2016., Hrvatska – Norveska. Navijaci. Photo: Goran Stanzl/PIXSELL
FOTO: Goran Stanzl/PIXSELL

Kvalifikacijska utakmica za plasman na Europsko prvenstvo između Hrvatske i Italije odigrat će se pred praznim tribinama, odlučila je Uefa.

Europska nogometna federacija je zatvaranjem tribina odlučila kazniti HNS zbog rasizma i pirotehnike na prethodnom kvalifikacijskom susretu, onom protiv Norveške u Maksimiru. Osim utakmicom bez gledatelja, UEFA je Hrvatskoj dala i kaznu od 60 tisuća eura.

Ponovljeni prekršaj

Utakmica Hrvatska – Norveška je u Maksimiru igrana pred djelomično zatvorenim tribinama zbog incidenata koje su hrvatski navijači prouzročili na utakmici protiv Italije u Milanu igranoj u studenome prošle godine, a kako je, prema mišljenju Disciplinske komisije UEFA-e, prekršaj ponovljen i u prvoj sljedećoj utakmici određena je drastična kazna.

Podsjetimo, utakmica Vatrenih s Italijom na rasporedu je 12. lipnja, a trebala se igrati u Splitu na stadionu Poljud. Hrvatska je trenutno prvoplasirana u skupini H s 13 bodova nakon pet utakmica, a Italija je druga s dva boda manje.

Prazan Poljud
Poljud bez gledatelja Ivana Ivanović/PIXSELL