Neki tvrde da je Šuker znao za kaznu Uefe i utakmicu namjerno dao Splitu

Uefa je odlučila da će se utakmica u Splitu odigrati bez navijača

25.03.2015., Zagreb – Davor Suker na konferenciji za medije povodom odigravanja utakmice s Norveskom. Photo: Marko Prpic/PIXSELL
FOTO: Marko Prpić/PIXSELL

Špekulira se da je predsjednik HNS-a Davor Šuker već ranije znao da će Uefa kazniti Hrvatsku igranjem pred praznim tribinama te je da je zato i ponudio Splićanima da se utakmica igra na Poljudu, piše Večernji list.

Naime, Uefa je jučer odlučila sa će se kvalifikacijska utakmica za plasman na Europsko prvenstvo između Hrvatske i Italije 12. lipnja odigrati pred praznim tribinama.

HNS već dogovorio utakmicu u Zagrebu pa se predomislio

Europska nogometna federacija je zatvaranjem tribina odlučila kazniti HNS zbog rasizma i pirotehnike na prethodnom kvalifikacijskom susretu, onom protiv Norveške u Maksimiru. Osim utakmicom bez gledatelja, UEFA je Hrvatskoj dala i kaznu od 60 tisuća eura.

Podsjetimo, iako je HNS već ranije odlučio da će se utakmica s Italijom igrati u Zagrebu, Šuker je prošlog tjedna predložio, a izaslanstvo nogometnog saveza u utorak s Hajdukovim predstavnicima i dogovorilo, da se najtraktivniji susret kvalifikacija za Euro 2016. igra na Poljudu.

– Predložit ću Izvršnom odboru HNS-a da se utakmica s Italijom 12. lipnja igra u Splitu, rekao je tjedan dana nakon utakmice protiv Norveške Šuker i odmah potom bacio se u realizaciju tog plana…