Večeras se igra Liga prvaka, a najzanimljivije će biti u Wolfsburgu

Manchester United mora pobijediti kako bi osigurao prolazak dalje

FOTO: AFP

Večeras se igraju posljednje utakmice grupne faze Lige prvaka u skupinama A, B, C i D. Najzanimljviji će biti rasplet u skupini B gdje će se voditi velika borba za plasman u osminu finala.

Wolfsburg i Manchester United međusobno se bore za prolazak dalje, a veliku priliku za to ima i PSV. Nogometašima Louisa van Gaala potrebna je pobjeda ili poraz PSV-a od CSKA, kao i neriješeni ishod u tom dvoboju. Wolfsburg, s druge strane, i s jednim osvojenim bodom može osigurati prvo mjesto u skupini.

Zakomplicirali situaciju

“Nismo si olakšali rasplet grupne faze i svjesni smo da ćemo pobjedom ne samo proći, nego osigurati prvo mjesto. Znamo i to da nam osvajanje Lige prvaka više nije ostvariv cilj. Možda sljedeće sezone, kada se još pojačamo – rekao je Van Gaal uoči utakmice. Crvene vragove muči neefikasnot čega je svjestan i Bastian Schweinsteiger.

“Moramo početi zabijati. Potreban nam je realizator, poput Ronalda, Messija i Müllera. Bez takvih igrača nećemo osvajati trofeje”, smatra veznjak.

Bez Modrića i Mandžukića

Iako večeras neće nastupiti Luka Modrić i Mario Mandžukić, na terenu će biti tri hrvatska nogometaša. Šahtar Darija Srne i Eduarda da Silve gostuje u Parizu, dok Real Madrid s Mateom Kovačićem dočekuje Malmö u skupini A. Francuzi i Španjolci osigurali su prolazak dalje, dok se Ukrajinci i Šveđani bore za Europsku ligu.

Juventus će bez Mandžukića u zadnjem kolu skupine D gostovati u Seviili. Talijani su već osigurali prolazak dalje, ali bi pobjedom osigurali i prvo mjesto u skupini. Seviili bi s druge strane pobjeda mogla dati nadu za nastavak natjecanja u Europskoj ligi. Međutim, oni će ovisiti i o susretu Manchester Cityja i Borussije (M). Nijemci imaju dva voda više.

U Skupini C prolazak dalje osigurali su Atletico Madrid i Benfica. Obje momčadi imaju po deset bodova, tako da će u međusobnom srazu odlučiti tko će u osminu finala ići kao pobjednik skupine. Isti je slučaj i borbom za Europsku ligu. Galatasaray ima bod više od Astane i pozitivnim rezultatom u Istanbulu mogu osigurati europsko proljeće.