Večernji list piše da je Ante Čačić glavni kandidat za novog izbornika hrvatske nogometne reprezentacije

Navodno stanje u svlačionici hrvatske reprezentacije nije idilično

FOTO: PIXSELL

Niko Kovač uskoro bi i službeno trebao dobiti otkaz na poziciji izbornika hrvatske nogometne reprezentacije, a na to će mjesto doći bivši trener Dinama, a sadašnji Lokomotive, Ante Čačić, piše Večernji list.

Igrači na jednoj, a izbornik na drugoj strani

Nakon razočaravajućih rezultata hrvatske reprezentacije, koja je na gostovanjima u Azerbajdžanu i Norveškoj osvojila tek jedan bod, mnogo se govori o smjeni Nike Kovača. Osim činjenice da je ostvario loše rezultate na klupi nacionalne momčadi i ugrozio plasman na Europsko prvenstvo, spominje se da je Kovač izgubio autoritet na klupi Hrvatske. “Smjena izbornika nameće se kao logičan slijed loših događanja i neće to biti nikakvo čudo, posebno gledamo li kroz prizmu novonastalih odnosa u hrvatskoj svlačionici. Izbornik je, naime, na jednoj, a igrači na drugoj strani! A kad je tako, razlaz je neminovan – nikad ne odlaze igrači, nego trener, ili izbornik”, piše Večernji.

Bogato iskustvo u HNL-u

Kao glavni favorit za preuzimanje izborničke pozicije spominje se već navedeni Čačić koji navodno ima solidne izglede za dobivanje tog posla. Riječ je o treneru koji je već jednom uveo Dinamo u Ligu prvaka te Maribor u Europsku ligu i ima bogato iskustvo u HNL-u, a tek ostaje vidjeti hoće li on biti ocijenjen kao najprikladnija osoba za novog hrvatskog izbornika.