Veliki derbi hrvatskog futsala zavšio je incidentom i sada je cijeli projekt Futsal Dinama pod upitnikom

Bad Blue Boysi su utrčali u teren u dvorani II Doma sportova

30.03.2016., Zagreb - Dom Sportova, 1. HMNL:, 17. kolo: Futsal Dinamo - 
FC Nacional. Nakon ulaska navijaca Bad Blue Boysa nogometas FC Nacionala Ivana Pavlica ostao ozljedjen lezati na parketu te je prekinuta utakmica.
Photo: Luka Stanzl/PIXSELL
FOTO: PIXSELL

Trebao je to biti veliki derbi hrvatskog futsala. No, utakmica između Futsal Dinama i Nacionala je prekinuta par minuta prije poluvremena, pri vodstvu gostiju 2:0. Bad Blue Boysi su utrčali u teren, u dvorani II Doma sportova, u kojoj se skupilo 1500 gledatelja, krenula je opća tučnjava i utakmica je morala biti prekinuta.

Pritom je najlošije prošao vratar Nacionala Ivica Pavlić, koji je u općem metežu zadobio udarac u glavu. Do verbalnog okršaja na tribinama došlo je zbog toga jer su članovi Nacionala iz solidarnosti prema Splićanima, nedavno postali članovi Hajduka.

Pogrdna skandiranja

Prekid utakmice

Gepostet von Futsal Dinamo am Mittwoch, 30. März 2016

Od početka utakmice krenula su skandiranja: “tovarske pič*e” i “ubij tovara”. Zagrebački Nacional je u znak protesta prema Hrvatskom nogometnom savezu koji je smijenio Ivu Zokovića, dugogodišnjeg predsjenika MNK Split Tommyja iz Komisije za mali nogomet, odlučio je cijelu momčad učlaniti u Hajduk.

Napadnut i predsjednik Nacionala

Četrdesetak Boysa krenulo je prema navijačima Nacionala koji su bili smješteni iza gola. Portal Nogometplus.net navodi kako je, osim vratara, napadnut i predsjednik Nacionala Ivica Đolo. On je, navodno, od početka utakmice s tribina verbalno provocirao igrače Futsal Dinama.

30.03.2016., Zagreb - Dom Sportova, 1. HMNL:, 17. kolo: Futsal Dinamo - FC Nacional. Photo: Luka Stanzl/PIXSELL
30.03.2016., Zagreb - Dom Sportova, 1. HMNL:, 17. kolo: Futsal Dinamo - FC Nacional. Photo: Luka Stanzl/PIXSELL
PIXSELL

Nakon što su pripadnici BBB-a upali u teren, momčad Nacionala povukla se u svlačionice, nemajući namjeru nastaviti susret. U 22 sata stigla je odluka o prekidu utakmice.

Ovo je zabrinulo mnoge poklonike Futsal Dinama, projekta koji je pokrenuo dio BBB-a nezadoljnih nemogućnošću sudjelovanja u upravljanju omiljenog kluba. Reakcije su mogle pronaći i na službenoj Facebook stranici malonogometnog kluba.

Osude

“Sramota!! Radi par pojedinaca bačena ljiga na cijeli projekt Futsal Dinama!!”, ” Katastrofa….”, “S.R.A.M.O.T.A.!! Uspjeli ste jednu prekrasnu priču upropastiti, a radi čega? To najvjerojatnije ne znaju ni idioti koji su započeli ovo večerašnje sr…! Zdravko Mamić nam je privatizirao klub i sve inicijative protiv njega sam svim srcem podržavao, ali kad vidim kako se nekad velika navijačka skupina ophodi u prvom redu prema samima sebi, a onda i Dinamu nisam više pametan. Fuj”, neki su od komentara.

Nacional je, inače, vodeća momčad prvenstva, s 45 bodova iz 16 utakmica, Futsal Dinamo je treći, s 11 bodova manje.

Luka Stanzl/PIXSELL
30.03.2016., Zagreb - Dom Sportova, 1. HMNL:, 17. kolo: Futsal Dinamo - FC Nacional. Nakon ulaska navijaca Bad Blue Boysa nogometas FC Nacionala Ivana Pavlica ostao ozljedjen lezati na parketu te je prekinuta utakmica. Photo: Luka Stanzl/PIXSELL
PIXSELL