Veselin Vujović ipak ostaje trener Zagreba, kaže da su ga igrači molili za drugu priliku

Trener se nada da će dobiti tri pojačanja za nastavak sezone

FOTO: PIXSELL

Veselin Vujović podnio je ostavku na mjesto trenera PPD Zagreba, no uprava kluba nije je prihvatila. Na zajedničkom sastanku odlučeno je da Vujović i dalje vodi momčad Zagreba, javlja HRT. Nakon poraza u Istanbulu kod zadnjeplasiranog Bešiktaša u šestome kolu Lige prvaka, Vujović je bio razočaran igrom svoje momčadi što ga je i nagnalo na ovakav potez.

Osjećao se izdanim

“Nakon poraza od Bešiktaša osjećao sam se izdanim i ostavljenim od strane igrača. Smatrao sam da bi moj odlazak mogao biti pozitivan signal mojim igračima za koje tvrdim da imaju veliku kvalitetu. Činilo mi se da bi ih moja ostavka mogla probuditi i da bi Zagreb nakon mog odlaska mogao postizati dobre rezultate”, kazao je trener Vujović i pojasnio zašto je promijenio svoju odluku.

“Prvi od razloga je svakako razgovor s dijelom igrača koji su me i u ime cijele ekipe molili da im dam drugu priliku i koji su rekli da je poraz u Istanbulu bio sam jedan loš dan, odnosno kolektivno loš trenutak naše ekipe. Također, uvidio sam da smo u godinu i nešto dana otkako sam ovdje imali tek jedan pravi kiks, odnosno samo jednu utakmicu koju smo morali dobiti a koju smo izgubili.

Jedini kiks bio je Istanbul

To je upravo ova u Istanbulu ali shvatio sam da omjer od deset sjajnih utakmica koje smo imali i jedne loše ne može biti razlog da odem. Igračima sam rekao da ću im pružiti još jednu šansu, ali da ovakav način igranja i ovakav poraz kakav nam se dogodio protiv Bešiktaša sigurno neću više tolerirati. Na kraju mogu potvrditi da ostajem trener PPD Zagreba”, zaključio je Vujović.

Krivicu su preuzeli igrači, klub je želio zadržati trenera i obećao mu da će dobiti tri pojačanja za nastavak sezone.