Vrsaljko kaže da će svi pokušati igrati što više u klubu, jer žele ići u Francusku

Čačić je nakoliko puta izjavio da će na Europsko prvenstvo ići samo najspremniji

10.06.2015., Split - Trening hrvatske nogometne reprezentacije u sklopu priprema za nadolazecu kvalifikacijsku utakmicu s Italijom na Poljudu. Sime Vrsaljko. Photo: Ivo Cagalj/PIXSELL
FOTO: Ivo Cagalj/PIXSELL/PIXSELL

Hrvatski reprezentativci pripremaju se za prijateljsku utakmicu s Rusijom. Izbornik Ante Čačić za nju neće moći računati na igrače poput Modrića, Rakitića, Ćorluke, Subašića, Lovrena i Kovačića, koji će igrati za mladu reprezntaciju. Međutim, u Rusiji će biti Šime Vrsaljko i Milan Badelj.

Očuvanje atmosfere

“Pred nama je vrijeme koje možemo iskoristiti za napredak. U jako smo pozitivnoj atmosferi, ugodno je znati da ste se izravno plasirali na Europsko prvenstvo i sada se moramo što bolje pripremiti za tu utakmicu s Rusijom. Nastojat ćemo pobijediti. To nam donosi nastavak pozitivnog niza i očuvanje atmosfere, a ući ćemo maksimalno ozbiljno, makar je prijateljska utakmica. Svatko voli pobijediti, pa tako i mi”, rekao je Vrsaljko poslije treninga u petak, javlja HNS.

Osvrnuo se i na izbornikove riječi kako na proljeće očekuje veliku klupsku minutažu od svih igrača koji žele ići u Francuskoj.

‘Moramo dati maksimum za Hrvatsku’

“Pokušat ću što više igrati u klubu, s obzirom da to izbornik traži od nas. Svi će pokušati isto jer nam je osnovni cilj i san biti na popisu putnika za Europsko prvenstvo. Čim istrčimo na teren, moramo dati maksimum za Hrvatsku, a u Rusiji imamo priliku nametnuti se. Bit ćemo motivirani, na 100 posto”, dodaje.

“Lijepo je čuti da me navijači žele od prve minute, no izbornik je taj koji će odlučiti. Na meni je trenirati, truditi se, a velika mi je čast uopće biti u reprezentaciji i učiti od starijih igrača, koji su već dugo godina ovdje i imaju mnogo iskustva”, poručio je Vrsaljko.

O nadolazećem dvoboju progovorio je i veznjak Fiorentine Milan Badelj. Prethodno se osvrnuo na zadnje dvije kvalifikacijske utakmice.

Veliki pritisak

“Bio je veliki pritisak na nama prije zadnje dvije utakmice, nismo ovisili sami o sebi. Sada smo svjesni koliko smo sretni što imamo prijateljsku utakmicu, a ne dodatne kvalifikacije”, rekao je Badelj. S obzirom da će u veznom redu nedostajati Modrić, Rakitić i Kovačić, Badelj će najvjerojatnije biti u početnom sastavu s Rusijom.

“Svi ćemo kontrolirati vezni red, a izostanak trojice ovakvih nogometaša bio bi gubitak za svaku reprezentaciju. No, mi koji smo tu pokušat ćemo ih dostojno zamijeniti”, izjavio je Badelj. Hrvatska je s Rusijom odigrala ukupno dvije utakmice, a završile su bez golova.

“Znamo ruske igrače koji igraju u najboljim ruskim klubovima. Dobra su reprezentacija, izravno su se plasirali na EP, i bit će to dobar test – i za nas i za njih. Nadam se da će konačno pasti i koji pogodak, i to barem jedan više u rusku mrežu”, smatra veznjak te dodoaje da su reprezntativci diljem Europe u odličnoj formi.

“Možemo samo poželjeti da ovakva situacija bude i na kraju sezone. Pratim sve hrvatske nogometaše, ne samo one u Italiji, i to je sjajno za promociju Hrvatske”.