Teroristi su upravo zaprijetili Rusiji, a Vatreni poručuju da se ne boje za svoju sigurnost

Hrvatska i Rusija ovog utorka igraju prijateljsku utakmicu

FOTO: PIXSELL

Hrvatska nogometna reprezentacija predvođena izbornikom Antom Čačićem u ponedjeljak putuje u Rusiju gdje će dan kasnije igrati prijateljsku utakmicu. Izbornik je najavio da bi u tom dvoboju mogao zaigrati s dva napadača, Marijem Mandžukićem i Nikolom Kalinićem.

“Sve se na pripremama odvija u redu. Radi se o protivniku koji se također izravno plasirao na Europsko prvenstvo i sigurno će biti teška utakmica. Oslabljeni smo, ali odradit ćemo taj susret kako treba. O izborniku Čačiću mogu reći samo sve najbolje, makar nam je ovo tek drugo zajedničko okupljanje”, rekao je Kalinić, a prenosi službena stranica HNS-a.

Tragedija u Parizu

“Na izborniku je da odluči tko će igrati i dobiti minutažu. Svi treniramo, svi smo spremni, i vidjet ćemo. S Fiorentinom smo na prvom mjestu i nadam se da ćemo tako i nastaviti”, dodao ja napadač pa se osvrnuo na napade u Francuskoj, ali i činjenicu da je Islamska država zaprijetila Rusiji napadima kao osvetu za napade u Siriji.

“Dogodila se tragedija, katastrofa, i nadamo se da se više neće ponoviti, ali ne bojimo se za svoju sigurnost. Mislimo na utakmicu”, poručio je napadač.

O utakmici s Rusijom progovorio je i Domagoj Vida.

“Nema pritiska, izvrsno je što smo se izravno plasirali u Francusku. Dobro radimo, opušteno, zabavljamo se i stvarno nam je super. Bit će nam žao kada se budemo morali razići poslije utakmice”, prokomentirao je Vida atmosferu s treninga.

Strah od napada

“Kada dođe vrijeme, prije Europskog prvenstva, sigurno će sve biti strože, no izbornik Čačić nas je sada opustio i to se odražava na treninzima i na terenu. Nasmijani smo”, dodao ja branič, pa je odgovorio na pitanje strahuju li reprezentativci od puta u Rusiju nakon tragedije u Parizu.

“Mi idemo u Rusiju igrati nogomet i nadam se da će sve proći u redu”.