Wenger progovorio o odlasku iz Arsenala. Mogao bi trenirati neki drugi klub, ali ne u Engleskoj

Francuz kaže da je njegova ljubav prema Arsenalu doživotna

Arsene Wenger
FOTO: AFP

Legendarni trener Arsenala Arsene Wenger osvrnuo se na tijek svoje karijere nakon što napusti taj londonski klub u kojemu je od 1996. godine i poručio da svoju budućnost u Engleskoj vidi samo kao trener Topnika, ali i da odlazak iz tog tima ne mora značiti i kraj njegove trenerske karijere.

“Ukoliko bi me netko sutra iz nazvao iz Arsenala i kazao mi ‘zbogom i hvala’ – ne mislim da bih se prestao baviti trenerskim poslom, ali svakako ne više u Engleskoj. Moja ljubav prema Arsenalu trajat će dokraja života”, kazao je Wenger za francuske medije.

Najduži staž

Wenger (66) je trener Arsenala od 1996. godine, i ima najduži staž od svih trenera u Premijer ligi. Sa “topnicima” je osvojio tri naslova prvaka Engleske i šest FA kupova, a 2006. je igrao finale lige prvaka gdje je poražen od Barcelone (1-2).

Te riječi nisu u skladu s vijesti koja se pojavila prije nekog vremena, a tada je engleski list Mirror je objavio da će se Wenger 2017. godine povući u mirovinu.

Novinar tog lista John Cross iznio je poprilično smionu tvrdnju da je francuski trener na nedavnom sastanku u Arsenalu čelnicima kluba rekao da se namjerava povući s klupe 2017. godine, kada mu istječe trenutni ugovor koji ima s Topnicima.

Nasljedniku još bolje stanje

Wenger je u javnosti rekao da je usredotočen na to da do svojeg zadnjeg dana na funkciji klubu donosi uspjeh te da ga napusti dok je u dobroj situaciji te da mu je najvažnije da svojem nasljedniku ostavi takvo stanje da može ostvariti još bolje rezultate.

U ovom trenutku Wenger je najdugovječniji trener jednog kluba u Engleskoj, jer Arsenal vodi 19 godina, a po ovim tvrdnjama trebao bi ga napustiti nakon 21 godine provedene na klupi kluba iz sjevernog Londona.

Naslovnica Mirrora
Naslovnica Mirrora