Xavi Hernandez je upravo objavio da na kraju sezone odlazi iz Barcelone

Pitanje je hoće li se od Španolske oprostiti kao najtrofejniji igrač svih vremena

Barcelona's midfielder Xavi Hernandez takes part in a training session at the Sports Center FC Barcelona Joan Gamper in Sant Joan Despi, near Barcelona, on December 9, 2014, on the eve of the UEFA Champions league football match FC Barcelona vs PSG. AFP PHOTO / JOSEP LAGO
FOTO: AFP

Španjolski nogometaš Xavi Hernandez objavio je na konferenciji za novinare da će na kraju sezone naspustiti Barcelonu te je potvrdio ono o čemu se danima pisalo. Španjolac je rekao kako je njegova odluka definitivna iako mu je Barcelona ponudila novi ugovor te da je nakon 25 godina u klubu osjetio da je pravo vrijeme da ode iz kluba. Uz to je potvrdio da će karijeru nastaviti u katarskom Al Saddu s kojim je potpisao dvogodišnji ugovor.

Cilj mu je vratiti se

– Ne igram u klubu koliko sam igrao prije. Osjećam da nisam više toliko važan pa sam odlučio da je vrijeme za otići. Ne znam hoću li se vratiti u klub kao sportski direktor ili trener, ali mi je cilj vratiti se jednog dana – rekao je Xavi kojem bi posebno bilo drago otići s trostrukom krunom.

– Danas sam ovu vijest službeno prenio igračima i treneer – dodao je Xavi. Prije toga je izjavio kako želi nastaviti igrati jer smatra da još uvijek to može, iako će karijeru nastaviti u slabijoj ligi.

– Teško je odabrati najbolji trenutak u Barceloni. Tu sam 25 godina. Sama činjenica da sam u Barceloni me čini sretnim – tvrdi Xavi za kojeg kažu da predstavlja samu bit Barcelone.

https://www.youtube.com/watch?v=45G0egeyK20

Lovi Gentov rekord

Podsjetimo, Xavi je svoje mjesto u veznom redu udarne Barcelonine momčadi izgubio ove sezone dolaskom Ivana Rakitića, ali ne može se reći da je svoju ulogu odrađivao na razini ispod one kojom je godina plijenio pozornost. Ostaje za vidjeti hoće li se Xavi od španjolskog nogometa oprostiti kao najtrofejniji igrač svih vremena ili će na toj ljestvici ostati izjednačen s Realovom legendom Franciscom Gentom.

https://www.youtube.com/watch?v=RVwpBOi2DJE

Xavi će ga u proslavi naslova španjolskih prvaka izjednačiti podizanjem 23 trofeja u karijeri, a pred njim su još i utakmice za naslov u Kupu kralja (protiv Athletica 30. svibnja) i Ligi prvaka (protiv Juventusa 6. lipnja).