Xavi najavljuje odlazak iz Barcelone (a mediji ga sele u bivši Raulov klub)

Španjolski mediji saznali su da bi karijeru trebao nastaviti u katarskom Al Saddu

Barcelona's midfielder Xavi Hernandez takes part in a training session at the Sports Center FC Barcelona Joan Gamper in Sant Joan Despi, near Barcelona, on December 9, 2014, on the eve of the UEFA Champions league football match FC Barcelona vs PSG. AFP PHOTO / JOSEP LAGO
FOTO: AFP

Konferenciju za medije održat će u četvrtak legendarni vezni nogometaš Barcelone Xavi Hernandez. Tema će biti njegov odlazak iz kluba u koji je došao kao 11-godišnji dječarac i u kojem je proveo cijelu karijeru. Premda ima važeći ugovor do 2016. godine, španjolski mediji saznali su da mu Barcelona neće raditi probleme pri odlasku u Al Sadd, katarski klub u kojem je igrao nekadašnji mu rival iz madridskog Real, Raul Gonzalez.

Xavi ili Gento?

Xavi je svoje mjesto u veznom redu udarne Barcelonine momčadi izgubio ove sezone dolaskom Ivana Rakitića, ali ne može se reći da je svoju ulogu odrađivao na razini ispod one kojom je godina plijenio pozornost. Ostaje za vidjeti hoće li se Xavi od španjolskog nogometa oprostiti kao najtrofejniji igrač svih vremena ili će na toj ljestvici ostati izjednačen s Realovom legendom Franciscom Gentom.

Xavi će ga u proslavi naslova španjolskih prvaka izjednačiti podizanjem 23 trofeja u karijeri, a pred njim su još i utakmice za naslov u Kupu kralja (protiv Athletica 30. svibnja) i Ligi prvaka (protiv Juventusa 6. lipnja).

https://www.youtube.com/watch?v=45G0egeyK20