Zašto je Manchester City ušao u krizu rezultata? Ovo su neki od razloga

Preko 200 milijuna eura potrošeno je na pojačanja koja se nisu isplatila

Manchester City’s Belgian defender Vincent Kompany gestures as he leaves the pitch after the English Premier League football match between Crystal Palace and Manchester City at Selhurst Park in south London on April 6, 2015. Crystal Palace won the game 2-1. AFP PHOTO / GLYN KIRK RESTRICTED TO EDITORIAL USE. NO USE WITH UNAUTHORIZED AUDIO, […]
FOTO: AFP

Loši rezultati engleskog prvaka Manchester Cityja, natjerali su tamošnje novinare da se pozabave dešavanjima u tom klubu i razlozima serije slabih rezultata. Prema pisanju Sportsmaila, trener Manuel Pellegrini je samo manji problem u tom klubu.

Jedina stvar koju mu dio igrača zamjera je da je previše ljubazan, zbog čega teško motivira igrače riječima. Druga stvar koja mu se zamjera je formacija 4-4-2 koja ih opstavlja previše ranjivima što se vidjelo na utakmicama protiv Barcelone u Ligi prvaka. Veći problem od Pellegrinija je taj što je momčad previše stara.

Loša selekcija

Iako je vlasnik potrošio stotine milijuna eura na pojačanja, koja su im donijela dva naslova prvaka Englsske, nedavni transferi su bili potpuni promašaji. Preko 200 milijuna eura potrošeno je na pojačanja poput Navasa, Nastasića, Rodwella, Negreda ili Jovetića, koji svojim igrama niti na jedan način nisu pomogli napretku kluba. Odgovornost za to ponajviše leži na sportskom direktoru Txikiju Neristainu, koji je stekao reputaciju u Barceloni.

https://www.youtube.com/watch?v=2E0VBVg0Pws

Još jedna bitna stvar pridonijela je padu Cityja. Riječ je o staganiciji pojedinih igrača. Umjesto da konstantno napreduju igrači poput Vincenta Kompanyja i Samira Nasrija izgledaju kao sjene igrača koji su bili prošle godine.

Financijski fair play

Zbog financijskog fair playa City će ovog ljeta teško moći izdvojiti ogromne novce za igrače poput Paula Pogbe čija je vrijednost preko 70 milijuna eura. Zbog toga će morati krenuti u veliko pospremanje, a već je ranije najavljeno kojih će 13 igrača napustiti klub. Među njima su imena poput Yaya Tourea, Edina Džeke, Stevana Jovetića i drugih.

Rješenje za bolju budućnost City će morati potražiti u svojoj nogometnoj akadamiji u koju su uložili velike novce. Također, vodstvo kluba će morati donostitii bolje odluke u budućnosti.