Zbog Beckerove izjave Britanci uoči Wimbledona optužili Đokovića za varanje

Đoković u ponedjeljak protiv Kohlschreibera počinje obranu naslova u Wimbledonu

FOTO: Matthew Stockman/Getty Images/AFP

Boris Becker, trener Novaka Đokovića i legenda svjetskog tenisa, gostovao je radiju BBC 5 gdje je progovorio o vezi koja postoji između njega i njegovog učenika, i o signalima koje jedan drugom šalju tijekom mečeva, što su pojedini britanski mediji odmah protumačili kao varanja.
– Postoji čvrsta povezanost i razumijevanje između igrača i trenera. Postoje trenuci kada je samo jedan pogled dovoljan kako bi Novak dobio potvrdu da je ono što radi dobro. Naravno, imamo i posebe načine kojim šaljemo signale je li nešto loše. Na njemu je da to ispravi – izjavio je Becker nakon čega su pojedini britanski mediji rekli da je riječ o varanju. Novak Đoković progovorio je o tome tijekom presice uoči otvaranja Wimbledona.

Đoković odgovorio na optužbe

– Smatram da tu nema nikakvog varanja. To se ne može tako nazvati. Rekao bih da postoje posebni načini komuniciranja. Kao što je Boris rekao, postoji način na koji se gledamo, kako doživljavam njihove reakcije u loži, kako oni proživljavaju sve što se meni događa na terenu. To je nešto što vam daje sigurnost i samopouzdanje. Nije nžno da mi kaže gdje da serviram ili na koju stranu da odigram udarac. To se ne događa. Više je u pitanju ohrabrivanje, podrška koja je potrebna u tim trenucima – rekao je Đoković.

– S toliko kamera koje gledaju prema njemu i loži mislim da bi se lako primijetilo da mi pokaže da recimo odigram neki udarca. Tu su i supervizori i glavni sudac koji odlučuju krši li netko pravila. Sve dok je to nešto u okviru normalne komunikacije to je u redu – zaključio je Đoković kojeg u ponedjeljak čeka meč s njemačkim tenisačem Philippom Kohlschreiberom.