Zbog nereda navijača na gostovanju u Češkoj, UEFA je kaznila Hajduk s 30.000 eura

Hajdukovi navijači napravili su bakljadu i zapalili stolce na stadionu u Liberecu

FOTO: Screenshot/YouTube

U Hajduku su vjerojatno već i zaboravili na ovosezonski nastup u Europi, ali pedantna UEFA ih je šest mjeseci nakon poljudske utakmice sa Slovanom obavijestila o kazni u iznosu od 30.000 eura zbog baklji, topovskih udara i zapaljenih stolica na stadionu u Liberecu.

Podsjetimo, u sudačkoj nadoknadi prve utakmice u Češkoj, dio navijača Hajduka bakljama je izazvao požar na tribini, planule su sjedalice, a Hajdukovi navijači usputu su se obračunali i sa redarima i vatrogascima.

Splićani prošlog ljeta nisu uspjeli dohvatiti plasman u skupinu Lige prvaka, nakon pobjede od 1:0 na domaćem terenu, Slovan Liberec slavio je istim rezultatom i na Poljudu.

https://dashboard.jwplatform.com/videos/LA0rU828

Hajduku šest tisuća kazne, Lokomotivi ukupno deset

Nije to jedina kazna koju su zaprimili u Hajduku. Novi disciplinski sudac HNL-a Saša Pavličić-Bekić je nakon utakmice Lokomotiva – Hajduk (2:1) kaznio goste sa šest tisuća kuna zbog bakljade navijača. Domaća Lokomotiva je zbog organizacijskih propusta kažnjena s pet tisuća kuna, a isti iznos morat će uplatiti u blagajnu HNS-a zbog toga jer su čak sedmorica igrača dobila žute kartone.

Sušiću jedna utakmica kazne

Tino Sven Sušić, koji je zaradio crveni karton zbog odgurivanja suparničkog igrača Herdija Prenge, dobio je utakmicu zabrane nastupa i kaznu od šest tisuća kuna. Tako će Sušić preskočiti Jadranski derbi, dvoboj protiv Rijeke na Rujevici.

Kaznu od pet tisuća kuna je dobila i momčad Istre, na utakmici s Interom (1:2) čak šestorica igrača pulskog prvoligaša zaradila su žute kartone.