Zbog ove se gluposti Liverpoolovom golmanu Mignoletu narugao čak i njegov trener

Pravila kažu da golmani smiju držati loptu u rukama šest sekundi

FOTO: screenshot/youtube

Nogometaši Liverpoola izborili su plasman u nokaut-fazu Europske lige nakon pobjede protiv Bordeauxa (2:1) u 5. kolu. Redsi su morali nadoknađivati zaostatak u kojem su se našli nakon vrlo neuobičajene situacije.

Gosti iz Francuske poveli su u 33. minuti poslije indirektnog udarca koji je skrivio Liverpoolov vratar Simon Mignolet. Belgijski golman očito nije najbolje proučio nogometna pravila, ali nakon gluposti koju je napravio, sljedeći će put vjerojatno biti oprezniji.

Pravilo ‘šest sekundi’

Mignolet je, naime, uhvatio loptu nakon jednog napada gostiju, a onda je unedogled držao u rukama iz samo njemu znanih razloga. Pravila kažu da golmani smiju držati loptu u rukama šest sekundi, suci im obično toleriraju i koju sekundu više, ali 27-godišnji Belgijanac je stvarno pretjerao.

Čak 21,4 sekunde je vrtio loptu u rukama i premišljao se kome je baciti. Gostujući su se igrači čudili, a u konačnici je prekipjelo i sucu Alonu Yefetu koji je dosudio indirekt nakon kojeg je zabio Henri Saivet. Sa svojim se golmanom na konferenciji za novinare našalio i trener Liverpoola Jürgen Klopp koji je u jednom trenutku dobacio klupskom glasnogovorniku: “Čekao si dulje od Mignoleta.”

https://www.youtube.com/watch?v=Qqd8rd-ConA