Zbog ovih šest derbija nogometni fanovi jedva čekaju nedjelju

U Njemačkoj je na rasporedu utakmica između Bayerna i Borussije Dortmund

FOTO: Instagram

Nadolazeća nedjelja bit će pravi blagoslov za sve ljubitelje nogometa. Naime, taj dan igrat će se šest derbija diljem Europe. Dva se igraju u Engleskoj gdje će u tradicionalnom Merseyside derbiju Everton na svom Googison Parku ugostiti gradskog rivala Liverpool.

Tko će na vrh?

Par sati kasnije Arsenal Arsenea Wengera dočekuje Manchester United. Iako je zadnjih godina ovaj derbi izgubio na žustrini koja ga je krasila u vrijeme kad su ovi klubovi bili direktni suparnici za naslov prvaka, dvoboj engleskih velikana uvijek je atraktivan. Posljednja njihova međusobna utakmica odigrana je u svibnju na Old Traffordu, a završila je 1-1.

https://www.youtube.com/watch?v=gEwgl0_lf6s

Premoć Bayerna

U Njemačkoj je na rasporedu utakmica između Bayerna i Borussije Dortmund. Momčad Thomasa Tuchela imala je savršeni ulazak u sezonu s pet pobjeda, no nakon toga su uslijedila dva remija. Bayern trenutno ima četiri boda više i ukoliko pobijedi sve je izglednije da će Bundesliga rano izgubiti na neizvjesnoti.

https://www.youtube.com/watch?v=gU67wXOErE8

Povratak Modrića

U španjolskoj će u gradskom derbiju Atletico ugostiti Real Madrid. Cristiano Ronaldo u tom će susretu imati prilku preskočiti Raula na prvom mjestu najboljih strijelaca u klupskoj povijesti, koje od srijede dijele s 323 gola. Također, očekuje se povratak Luke Modrića u početni sastav, dok bi Mateo Kovačić za razliku od susreta u Ligi prvaka svoju šansu trebao čekati s klupe.

https://www.youtube.com/watch?v=yiw8zk0vq5w

Nedjeljni derbiji

14:30 Ajax – PSV

14:30 Everton – Liverpool

17:00 Arsenal – Manchester United

17:30 Bayern – Borussia Dortmund

20:30 Atletico Madrid – Real Madrid

21:00 PSG – Olympique Marseille