Pročitajte kojih šest utakmica ne smijete propustiti ovog vikenda

Zahuktali Arsenal dočekuje Liverpool, dok Borussia preko Bayerna spašava sezonu

Barcelona’s Croatian midfielder Ivan Rakitic (L) vies with Real Madrid’s Croatian midfielder Luka Modric (C) during the “clasico” Spanish league football match FC Barcelona vs Real Madrid CF at the Camp Nou stadium in Barcelona on March 22, 2015. AFP PHOTO /
FOTO: LLUIS GENE/AFP

Za sve nogomentne zaljubljenike uskrsni vikend donijet će niz zanimljivih dvoboja. U Italiji i Engleskoj nastavlja se borba za Ligu prvaka, dok će u Njemačkoj Borrusia Dortmund preko Bayerna tražiti spas sezone.

U Španjolskoj prijestolnici očekuje se povratak kolumbijske zvijezde, Jamesa Rodrigueza, dok se u Francuskoj nastavlja uzbudljiva utrka za prvaka.

U nastavku donosimo šest utakmica koje ne smijete propustiti ovog vikenda.

1. Roma – Napoli, subota, 12.30

Susret između drugoplasirane Rome i petoplasiranog Napolija ključan je momčad Rafe Beniteza. Ukoliko se Napoli želi vratiti u utrku za Ligu prvaka morat će osvojiti Rim.

2. Arsenal – Liverpool, subota, 13.45

U derbiju kola susrest će se trećeplasirani Arsenal i petoplasirani Liverpool. Momčad Arsena Wengera nanizala je šest pobjeda te su im porasle ambicije. Ukoliko žele zadržati korak za vodećim Chelseajem morat će slaviti. S druge strane, Liverpoolovu uspješnu seriju prekinuio je prošlog kola Manchester United te ih je ostavio pet bodova od željene Lige prvaka. Ukoliko izgube i drugu utakmicu zaredom Brandon Rogers i njegovi igrači morat će se utješiti s igranjem u Europskoj ligi.

3. Borussia Dotrmund – Bayern, subota, 18.30

Domaćin je ove sezone u poptunosti podbacio. Prvi dio bundeslige završili su kao kandidati za ispadanje da bi se nakon pauze probudili iz zimskog sna pa sada imaju izgleda izboriti Europu. Prva perpreka na tom putu bit će im vodeća momčad lige. Borussijina šansa je činjenica da će Bayern biti oslabljen neigranjem Arjena Robbena, Ribberyja i Alabe.

4. Real Madrid – Granada, nedjelja, 12.00

Ukoliko žele nastaviti utrku s Barcelonom Real do kraja sezone nema pravo na kiks. Moraju biti srtpljivi i čekati posrtanje vodeće momčadi Primere. Najveća vijest je da će se Ancelottijev sastav nakon oporavka od teške ozljede vratiti James Rodriguez.

5. Celta – Barcelona, nedjelja, 21.00

Gosti su u prošlom kolu upisali veliku pobjedu u El Clasicu čim su pobjegli na četiri boda Realu. Tom pobjedom otvoren im je put za osvajanje naslova prvaka, a prva prepreka bit će im Celta.

6. Marseille – PSG, nedjelja, 21.00

PSG je u prošlom kolu iskoristio posrtanje Lyona te je preuzeo vrh ljestvice. U derbiju kola PSG će imati priliku izbaciti iz utrke barem jednog konkurenta. Marseille trenutno za njima zaostaje samo dva boda, pa bi njihov eventualni kiks mogao značiti i oproštaj od borbe za naslov.