Real osvojio samo bod na gostovanju u Valenciji i propustio sustići Barcelonu, a Kovačić je dobio izravan crveni karton

Real sada ima 37, a vodeći Atletico 41 bod

Valencia's Brazilian defender Santos (L) vies with Real Madrid's Croatian midfielder Mateo Kovacic during the Spanish league football match Valencia CF vs Real Madrid CF at the Mestalla stadium in Valencia on January 3, 2016.   AFP PHOTO/ JOSE JORDAN / AFP / JOSE JORDAN
FOTO: AFP

U utakmici 18. kola Primere Valencia i Real su na Mestalli odigrali 2-2, a hrvatski reprezentativac Mateo Kovačić je dobio crveni karton u 68. minuti zbog grubog prekršaja na igraču Valencije koji je išao u kontranapad.

U početnom sastavu Reala bio je i drugi hrvatski reprezentativac, Luka Modrić, a on je odigrao cijelu utakmicu.

https://vine.co/v/ibdwbAh1dxX

Real je poveo u 17. minuti nakon atraktivne akcije Ronalda i Balea, koju je okončao preciznim udarcem Benzema. Valencija je potom bila puno bolja i zasluženo je došla do izjednačenja u zadnjim sekundama prvog dijela kada je Pepe srušio Gomesa, a Dani Parejo je bio siguran iz kaznenog udarca.

U 68. minuti Real je ostao s igračem manje jer je Mateo Kovačić dobio izravni crveni karton zbog grubog starta, no Kraljevski klub je ipak zabio u 81. minuti kada je nabačaj Kroosa Bale glavom neobranjivo sproveo u mrežu. Vodstvo Reala je trajalo samo minutu jer je Paco Alcacer također glavom poravnao na 2-2. U zadnnim sekundama dvoboja napadač Valencije Negredo je izbio sam ispred vratara Navasa koji je obranio njegov udaraca i spasio Real od poraza.

Na ljestvici vodi Atletico s 41 bodom, Barcelona ima 39, Real 37, a Villareal 36 bodova.