Zoran Mamić kaže da je uhićenje njegovog brata Zdravka politički motivirano i da nema veze s pravdom

Trener Dinama održao je konferenciju za medije uoči nove utakmice svojeg kluba

FOTO: PIXSELL/PIXSELL

Nogometaše zagrebačkog Dinama u petak očekuje gostovanje u Koprivnici kod Slaven Belupa u Prvoj hrvatskoj nogometnoj ligi, a uoči tog dvoboja trener Modrih Zoran Mamić održao je konferenciju za medije na kojoj je prokomentirao privođenje svojeg brata Zdravka, klupskog predsjednika, i rekao da je to politički motivirano.

Krznar ga trebao mijenjati

USKOK, inače, Zdravka Mamića, njegovog sina Marija, izvršnog direktora HNS-a Damira Vrbanovića te istarske poduzetnike Igora Krotu i Sandra Stipančića tereti za utaju poreza, primanje i davanje mita te zlouporabu povjerenja u gospodarskom poslovanju.

U klubu su uoči konferencije rekli da na njoj neće biti trener Zoran Mamić, već njegov pomoćnik Damir Krznar. No to se nije dogodilo. “Pojavila se informacija da ne želim doći, ali sam pomaknuo obaveze i stigao tu”, rekao je trener Dinama u uvodu konferencije. Mamić je zatim prokomentirao i uhićenje svojeg brata zbog sumnje da je na transferima igrača Dinamo oštetio za multimiljunske iznose.

Zdravko je kao čigra

Prema njemu ne radi se o normalnoj policijskoj aktivnosti. “Ne mogu reći da je situacija normalna, ali na nesreću ili sreću, već smo takvu imali. Ovo nema veze s pravom i pravdom i politički je motivirano. Ako uopće dođe do optužnice, siguran sam da ćemo dokazati nevinost”, kazao je Zoran Mamić.

Zatim je otkrio da ga nitko nije kontaktirao vezano uz tu policijsku akciju i slikovito opisao svojeg brata Zdravka. “On je poput mačke s devet života. Moraš ga hvaliti ako ga želiš zaj…,a ako ga napadaš, onda je poput čigre”, izjavio je Dinamov trener i otkrio da je 18-godišnji dinamovac Ante Ćorić novčano kažnjen zbog medijskog istupa u kojem je naglasio da želi napustiti klub.

Financijska kazna za Ćorića

“Kazna je financijska i on je zna. Razgovarao sam s njim jučer, pitao ga je li spreman igrati za Dinamo i on je rekao da je i da će ako dobije priliku dati sve od sebe. Kada i koliko će igrat ćemo vidjeti, ali mi smo odmah nakon što se to dogodilo jasno rekli da smo spremni boriti se za Antu Ćorića i da želimo da on svojim igrama uveseljava naše navijače”, kaže Mamić.

Zdravko Mamic ispitan u USKOK-u pa odvezen u policijski pritvor. USKOK Zdravka Mamica, njegovog sina Marija, Vrbanovica, Krotu i Stipancica tereti za utaju poreza, primanje i davanje mita te zlouporabu povjerenja u gospodarskom poslovanju. Photo: Zeljko Lukunic/PIXSELL
Zdravko Mamic ispitan u USKOK-u pa odvezen u policijski pritvor PIXSELL