Zoran Mamić je poručio da Arijan Ademi (koji je bio pozitivan na dopinškoj kontroli) ima punu podršku kluba

'Mi kao klub stojimo iza Arijana, pomoći ćemo kako god možemo'

05.07.2015. Murska Sobota, Slovenija - Igraci GNK Dinamo odigrali su poslijednju prijateljsku utakmicu na slovenskim pripremama protiv ukrajinskog prvoligasa FC Zorya Luhansk. Utakmica je zavrsila rezultatom 2:2 a pogotke su zabili Soudani i Marko Rog. Arijan Ademi
Photo: Marko Jurinec/PIXSELL
FOTO: PIXSELL/PIXSELL

Dokapetan Dinama Arijan Ademi ima punu podršku kluba u čijem je dresu bio pozitivan na dopinškoj kontroli nakon utakmice 1. kola Lige prvaka i 2-1 pobjede zagrebačke momčadi protiv londonskog Arsenala.

Podsjetimo da se Ademijeva igračka sudbina nalazi u rukama Uefine Disciplinske komisije nakon neželjenih rezultata na dopinškoj kontroli poslije navedene utakmice. Problem je dodatno izražen ponovljenim testom B uzorka koji je dokazao unos nedozvoljenog sredstva u organizam, a sve se, smatra Dinamov trener Zoran Mamić, dogodilo slučajno i zato Ademi može računati na podršku kluba.

Zaslužuje podršku

“Unutar našeg sustava se ne događa ništa što ne bi smjelo. Mi kao klub stojimo iza Arijana, pomoći ćemo kako god možemo jer smo uvjereni da svjesno nije uzeo ništa. Napravit ćemo sve da izbjegnemo kaznu ili je što je više moguće umanjimo. Arijan je toliko puta bio kontroliran u zadnjih godinu dana i nijednom nije bilo nikakvih problema; svaki put je bio negativan i ne radi se o nečemu što je kontinuirano uzimao te smo uvjereni da to na što je pozitivan nije uzeo svjesno. On zaslužuje podršku svih nas pa tako i medija”, misli Mamić koji nema informacija na što je Ademi bio pozitivan tijekom kontrole:

“Jasno je sada da nije ništa dobio u našem sustavu. Čak smo taj dodatak prehrani koji je koristio također poslali na kontrolu i još čekamo nalaze. Ili se pak radi o nečemu što je uzimao u reprezentaciji… Ne možemo znati radi li se o injekciji, tableti. Stvarno je teško reći.”