Zoran Mamić priznao da mnogi standardni igrači neće zaigrati protiv Hajduka, jer su ozlijeđeni

"Sigurno se momčad ispraznila psihički", kaže trener Dinama

FOTO: PIXSELL

Nakon pobjede nad Arsenalom u Ligi prvaka, Dinamo će u subotu gostovati u Splitu, gdje se igra derbi protiv Hajduka. Unatoč brojnim problemima s ozljedama, Modri idu po pobjedu.

“Mi smo se utakmicom protiv Arsenala napunili samopouzdanjem i idemo u Splitu po pobjedu. Svjesni smo kvalitete Hajduka i snage koju im daju navijači, ali isto tako smo svjesni i svoje snage i niza koji imamo. Iskreno, sviđa mi se da nas nakon Arsenala čeka Hajduk, a volio bih da nakon njih igramo s Rijekom pa u nizu takve jake utakmice,” kazao je trener Dinama Zoran Mamić.

Nedostaju obrambeni igrači

“Skupo smo platili pobjedu protiv Arsenala. Sigali je sigurno otpao kao i Pinto, Taravel i Fernandes gotovo sigurno, a Ćorić je upitan zbog udaraca koje je dobio od Ospine. Gotovo cijela obrana, da… Ipak, moram reći da Sigali inzistira na igranju i ne znam kako ću ga uvjeriti da ne igra jer ima golemu želju.”

“Igrali smo već utakmice s juniorima i kadetima… Nema se smisla zamarati s problemima koje ne možeš promijeniti. Sigurno se momčad ispraznila psihički, ali čeka nas nova utakmica, novo dokazivanje… Nema smisla previše slaviti. Malo su ipak zaslužili pa su nakon utakmice imali izlazak do 3 kada su se vratili u hotel na stadion na spavanje. Zaslužili su.”

U Hrvatskoj uvijek isti stil

“Znamo kako Hajduk igra i što može, a spremni smo i za “ludilo Poljuda”. Zadnje dvije utakmice na Poljudu smo dobili i odigrali jednu neodlučenoo, ali sve je to bilo na samom kraju. A niti u Zagrebu nismo bili pravi. Zato moramo biti bolji nego u tim utakmicama kako bismo ostvarili rezultat koji želimo. Mi u Hrvatskoj uvijek igramo svojim stilom, a naravno da se nešto pita i protivnika. Uostalom, kako se pitalo i nas u srijedu protiv Arsenala.