VIKEND RECEPT

Ako ne znate što danas ručati, predlažemo vam ove genijalne thai polpete. Evo recepta

FOTO: matejka buča

Nastasja Chiara Petrić uputila nas je u sve korake pripreme

Za ručak tražite neko jednostavno, ali drugačije i preukusno jelo? Obratite pažnju na recept koji je s nama podijelila Nastasja Chiara Petrić, koja stoji iza bloga i Instagram profila Chiarin Tanjurić. Početkom tjedna objavila je svoju prvu kuharicu, Kuhaj drugačije, u suradnji s dm-om, o kojoj više možete pročitati ovdje. U njoj se nalazi i recept za polpete od kuskusa i thai curry umaka, a koji vam donosimo u nastavku.

POLPETE OD KUSKUSA I THAI CURRY UMAKA

matejka buča

Što trebamo?

100 g dmBio kuskusa
75 g polutvrdog sira
4 žlice dmBio thai curry umaka
2 – 3 žlice dmBio suncokretovog ulja

Za umak
1 manje pakiranje grčkog tipa jogurta
4 srednjih kiselih krastavaca
1 žličica dmBio senfa
na vrh žličice češnjaka u granulama
nekoliko listića svježeg peršinovog lista
malo soli i papra

Kako pripremamo?

Kuskus prelijte sa 150 ml vruće vode, pokrijte i ostavite deset minuta da odstoji i nabubri. Thai curry umak stavite u posudu i štapnim mikserom izradite glatku smjesu. U kuhani kuskus umiješajte naribani sir, dodajte umak i sve dobro promiješajte.

Rukama oblikujte polpetice od kuskusa i posložite ih na pleh obložen papirom za pečenje. Premažite ih uljem i pecite 35 minuta na 200 °C, a preokrenite ih jednom u pola pečenja.

Servirajte ih uz umak od jogurta koji ste napravili tako da grčki jogurt izmiješate s krastavcima naribanim na sitnoj strani ribeža, senfom, češnjakom, solju, paprom te sitno nasjeckanim svježim peršinovim listom.