Brz, jednostavan i efektan. Imamo recept za sezonski tart od jagoda koji morate probati
Podijelila nam ga je Tamara s Instagram profila @ave_dulcis_tamara
Temperature su sve veće i nitko nema vremena ni volje provoditi sate u kuhinji. Pa ipak, mnogima se i dalje jede slatko. Zbog toga smo uvijek u potrazi za brzim receptima za slastice koje su dovoljno efektne da će u njima svi uživati, a dovoljno brzo gotove da ne prisjednu onome tko ih treba raditi. Jednu smo takvu pronašli na Instagram profilu @ave_dulcis_tamara, a riječ je o tartu s jagodama i s drugim sezonskim voćem. Super je stvar kod njega ta što ga se može modificirati ovisno o vašim željama i mogućnostima, a osnovni recept za koru donosimo u nastavku.
Tart s jagodama
Sastojci
Za koru
- 150 g maslaca
- 285 g glatkog brašna
- 140 g mljevenog šećera
- 80 g škrobnog brašna
- 2 jaja
- 45 g mljevenih badema
- Korica limuna
- Sol
Punjenje
- puding krema/ panna cotta/ganache/slastičarska krema/proteinski puding
- sjeckane svježe jagode i/li drugo šumsko voće
Priprema
1. U zdjelu stavite sve suhe sastojke pa dodajte kockice hladnog maslaca i trljajte prstima dok ne nastane smjesa nalik pijesku. Dodajte umućena jaja, oblikujte smjesu u kuglu. Omotajte folijom i stavite na hlađenje.
2. Kalup obložite tijestom pa prekrijte masnim papirom i napunite suhim grahom. Tijesto peći na 180° 20 minuta. Maknite grah i papir i pustite 10 minuta da se ohladi. Premažite umućenim jajem i vratite u pećnicu još 10 minuta.
3. Ohlađeno tijesto punite po želji; puding krema, panna cotta, ganache, slastičarska krema ili pak proteinski puding – sve igra. Obavezno dodajte sjeckane jagode.