VIKEND RECEPT

Danas pripremamo sočne cupcakes od badema i šumskog voća. Evo jednostavnog recepta

FOTO: Kriška i po

Pronašli smo ga na blogu Kriška i po

Vikendom odmaramo, ali to ne znači da nemamo volje pripremiti kakvu jednostavnu slasticu. Danas smo se namjerili na cupcakes od badema i šumskog voća, za čiji je recept zaslužna Lund Džidić s bloga Kriška i po. Uvjeravamo vas, priprema će vam oduzeti minimalno vremena, a recept je rađen tako da ga mogu pratiti svi. Cijelog ga možete pogledati u nastavku.

Cupcakes od badema i šumskog voća

Kriška i po

Što trebamo? (za 12 komada)

2/3 šalice mljevenih badema
2/3 šalice mljevenih zobenih pahuljica
2/3 šalice pirovog brašna
2/3 šalice zobenog mlijeka
1 jušna žlica jabučnog octa
1/3 šalice maslaca od badema
1/3 šalice sirupa od datulja
1 prstohvat himalajske soli
1 prstohvat sode bikarbone
1 pratohvat mljevene vanilije
1 jušna žlica mljevenih chia sjemenki
1 jušna žlica mljevenih sjemenki lana
2/3 šalice (zamrznutog) bobičastog voća

Kriška i po

Kako pripremamo?

U jednoj zdjeli pomiješajte zobeno mlijeko, sirup od datulja, maslac od badema, lan, chia sjemenke i ocat. Ostatak suhih sastojaka pomiješajte u drugoj posudi. Ulijte tekuće sastojke u zdjelu sa suhima i sve skupa dobro pomiješajte pjenjačom. Dodajte bobičasto voće i promiješajte. Rasporedite smjesu u 12 kalupa za muffine i pecite 25 minuta na 180 °C.