RECEPT

Dočekale smo i kestene, a Mirjana s bloga Od slatkog slađe dala nam je recept za slasne palačinke

Da, stigla nam je jesen, a police dućana su preplavili plodovi koje volimo posebno u to vrijeme. Tikve, buče, cvjetasto povrće, ali i kesteni koje posebno volimo. Klasični pečeni, kuhani, pire od kestena ili sladoled, mi pristajemo na sve od toga pa nas je ovaj recept za palačinke itekako zainteresirao. Blog Od slatkog slađe vodi Mirjana Šmit kojoj je kuhanje omiljeni hobi, a na blogu možete pronaći pregršt recepata i video recepata za slana i slatka jela. Mi smo se odlučile za palačinke koje mogu biti savršen jesenski desert. Ok, jele bismo ih i za doručak.

PALAČINKE S KESTENOM PIREOM

ŠTO TREBATE

Sastojci za palačinke:
100 g oštrog brašna
100 g glatkog brašna
prstohvat soli
30 g kakaa
1 žlica šećera
1 jaje
1 žlica ulja
2 dl mineralne vode
oko 3 dl mlijeka

Sastojci za kesten pire:
400 g mljevenog kuhanog kestena
70 g šećera u prahu
1 žlica arome vanilije
oko 2 dl mlijeka

Sastojci za ukrašavanje:
1 dl vrhnja za šlag
20 g čokolade za kuhanje

Sastojci za pečenje:
ulje

KAKO PRIPREMATE

Za palačinke je potrebno umiješati suhe sastojke, dodati žumanjak, ulje, vodu i mlijeko. U smjesu lagano umiješati snijeg od bjelanjka. Miješati da nema grudica. Smjesu ostaviti 30 minuta. Palačinke peći na tavi premazanoj uljem, na laganoj vatri.

Za kesten pire valja umiješati kesten, šećer i aromu vanilije te ulijevati toplo mlijeko dok se ne dobije pire. Ohladiti. Palačinke nadjenuti kesten pireom i umotati. Ukrasiti tučenim vrhnjem i otopljenom čokoladom. Ljubitelji kestena, znamo što mislite.