Koliko dobro izgledaju ove palačinke od bundeve? Znate da ih morate probati napraviti
Palačinke su uvijek dobra ideja, a pogotovo ako ih odlučite raditi tako da u njih uključite sezonske namirnice, poput Anamarije s bloga Mrvice sa stola. Na njezinom Instagram profilu pronašli smo recept za palačinke s bundevom, za koje kaže da odlično pašu u kombinaciji s medom i maslacem, čokoladnim namazom, voćem, domaćim džemom ili sladoledom. Njezina je, pak, omiljena kombinacija ona s medom, maslacem i slanim bučinim košticama.
S obzirom na to da recept traži pire od bundeve, autorica savjetuje da napravite veću količinu i držite ga u zamrzivaču te odmrznete po potrebi. Detalje recepta provjerite u nastavku.
RECEPT ZA PALAČINKE OD BUNDEVE
Palačinke od bundeve sastojci:
- 220g brašna
- 200g pirea od bundeve
- 350 ml mlijeka
- 1 jaje
- 3 žlice šećera
- 1 vanilin šećer
- 2 žlice limunova soka, ribana limunova korica
- 1/2 žličice sode bikarbone
- 2 žličice praška za pecivo
- 1 žličica cimeta
- prstohvat soli
- par kapi ruma
Palačinke od bundeve priprema
- Bundevu razrežite na četvrtine i stavite peći u pećnicu zagrijanu na 200 stupnjeva 35 do 40 minuta, dok ne omekša. Pečenu bundevu ohladite, žlicom sastružite meso te usitnite da dobijete pire.
- Pomiješajte brašno sa šećerom, praškom za pecivom, vanilin šećerom, soda bikarbonom, cimetom i prstohvatom soli. Jaje posebno umutite s mlijekom, limunovim sokom, koricom limuna, pireom od bundeve i par kapi ruma.
- Lagano miješajući dodajte suhe sastojke. Smjesu ostavite da odstoji pola sata. Palačinke pecite na laganoj vatri na malo maslaca dok ne porumene, sa svake strane otprilike minutu.