VIKEND RECEPTI

Koliko dobro izgledaju ove palačinke od bundeve? Znate da ih morate probati napraviti

FOTO: @tigerlilly47

Palačinke su uvijek dobra ideja, a pogotovo ako ih odlučite raditi tako da u njih uključite sezonske namirnice, poput Anamarije s bloga Mrvice sa stola. Na njezinom Instagram profilu pronašli smo recept za palačinke s bundevom, za koje kaže da odlično pašu u kombinaciji s medom i maslacem, čokoladnim namazom, voćem, domaćim džemom ili sladoledom. Njezina je, pak, omiljena kombinacija ona s medom, maslacem i slanim bučinim košticama.

S obzirom na to da recept traži pire od bundeve, autorica savjetuje da napravite veću količinu i držite ga u zamrzivaču te odmrznete po potrebi. Detalje recepta provjerite u nastavku.

RECEPT ZA PALAČINKE OD BUNDEVE

sočne palačinke od bundeve
@tigerlilly47

Palačinke od bundeve sastojci:

  • 220g brašna
  • 200g pirea od bundeve
  • 350 ml mlijeka
  • 1 jaje
  • 3 žlice šećera
  • 1 vanilin šećer
  • 2 žlice limunova soka, ribana limunova korica
  • 1/2 žličice sode bikarbone
  • 2 žličice praška za pecivo
  • 1 žličica cimeta
  • prstohvat soli
  • par kapi ruma

Palačinke od bundeve priprema

  1. Bundevu razrežite na četvrtine i stavite peći u pećnicu zagrijanu na 200 stupnjeva 35 do 40 minuta, dok ne omekša. Pečenu bundevu ohladite, žlicom sastružite meso te usitnite da dobijete pire.
  2. Pomiješajte brašno sa šećerom, praškom za pecivom, vanilin šećerom, soda bikarbonom, cimetom i prstohvatom soli. Jaje posebno umutite s mlijekom, limunovim sokom, koricom limuna, pireom od bundeve i par kapi ruma.
  3. Lagano miješajući dodajte suhe sastojke. Smjesu ostavite da odstoji pola sata. Palačinke pecite na laganoj vatri na malo maslaca dok ne porumene, sa svake strane otprilike minutu.