GASTRO

Jela s piletinom: tri recepta koja će vas uvjeriti da ova namirnica ne mora biti dosadna

Redom su jako jednostavni

FOTO: Shutterstock

Redom su jako jednostavni

Ako vam polako ponestaje ideja za pripremu piletine, danas vam donosimo nekoliko potencijalno zanimljivih prijedloga. Umjesto klasične opcije s povrćem poput krumpira, rajčice, mrkve ili paprike, želimo vas ohrabriti da se okušate u pripremi piletine prema receptima koja će pomalo iznenaditi vaše nepce. Recepte s piletinom koje vam danas predstavljamo bez problema možete napraviti gostima koje želite impresionirati, za nedjeljni ručak ili sami za sebe kad ste raspoloženi za ugađanje. Vjerujte nam, nećete ostati razočarani.

Piletina s datuljama i limunom

Jedna posuda (bitno je samo da može i na štednjak i u pećnicu), minimalno namirnica i manje od sat vremena. Po tome koliko je ovo jelo jednostavno i brzo gotovo, nikad ne biste mogli naslutiti koliko je kompleksnog okusa. Luk, datulje, karamelizirani limun i piletina prema receptu Alison Roman recept kombinacija su koju želite isprobati.

Pileća piccata

Riječ je o klasiku talijanske kuhinje, pilećim odrescima u umaku od limuna, vina, maslaca i kapara, odnosno idealnom laganom ručku ili večeri za dane kad nemate previše vremena za kuhanje. Popularnost ovom jelu ponovno je porasla nakon što je detaljni recept prikazan u hvaljenoj kulinarskoj seriji The Bear.

Piletina fricassee

Pojam ‘fricassee’ doslovno označava rastrgano meso koje se prži, a samo jelo ulazi u kategoriju variva koje se može jesti na žlicu, ali i uz priloge poput riže ili pire krumpira. U najkraćim crtama, pečenu piletinu koja je dobila smećkastu boju pirjat ćete u kremastom bijelom umaku s gljivama.