GASTRO

Na toskanski, s limunom ili fricassee? Ova tri načina pripreme piletine morate isprobati

Brzi i jednostavni recepti s kojima nećete pogriješiti

FOTO: shutterstock

Brzi i jednostavni recepti s kojima nećete pogriješiti

Ako vam polako ponestaje ideja za pripremu piletine, danas vam donosimo nekoliko potencijalno zanimljivih prijedloga. Umjesto klasične opcije s povrćem poput krumpira, rajčice, mrkve ili paprike, želimo vas ohrabriti da se okušate u pripremi piletine prema receptima koji se već desetljećima obožavaju i spremaju diljem svijeta. Recepte koje vam danas predstavljamo bez problema možete napraviti gostima koje želite impresionirati, za nedjeljni ručak ili sami za sebe kad ste raspoloženi za ugađanje. Vjerujte nam, nećete ostati razočarani.

Piletina fricassee

Pojam ‘fricassee’ doslovno označava rastrgano meso koje se prži, a samo jelo ulazi u kategoriju variva koje se može jesti na žlicu, ali i uz priloge poput riže ili pire krumpira. U najkraćim crtama, pečenu piletinu koja je dobila smećkastu boju pirjat ćete u kremastom bijelom umaku s gljivama.

Piletina na toskanski

Uz piletinu, trebat će vam sastojci poput paprike, špinata, luka, parmezana, sušenih rajčica i vrhnja za kuhanje, kao prilog se najčešće odabire tjestenina ili njoki, a kao laganija opcija može poslužiti i riža.

Piletina al limone

Suprotno onom što biste mogli pomisliti, citrusi i perad slažu se odlično. Za osnovni recept uz piletinu će vam trebati još i sastojci kao što su maslac, češnjak i, naravno, puno limuna, ali na internetu možete pronaći i cijeli niz prilično fora varijacija na temu.