GASTRO

Kad želite impresionirati goste, pripremite im Beef bourguignon. Pronašli smo recepte poznatih kuhara

FOTO: Shutterstock

Klasik francuske kuhinje za posebne prigode

Svi imamo dane u kojima nam kulinarski domet predstavlja kuhanje tjestenine ili zamatanje tortilje. No, imamo i dane u kojem smo posebno raspoloženi za kuhanje i opsesivno tražimo recepte za jela koja ćemo sljedeća pripremati. Kad vas drugi put uhvati takvo raspoloženje, razmislite o tome da pripremite jedan klasik francuske kuhinje, Beef bourguignon, odnosno govedinu à la Bourguignonne. Jelo bi se po teksturi moglo usporediti s pašticadom, a njegove su glavne zvijezde, kao što mu naziv sugerira, junetina i crveno vino (umjesto temeljca), uglavnom burgundac. I ne dajte da vas zastraši komplicirani naziv, njegova priprema zapravo uopće nije zahtjevna. S druge strane, njegov okus odaje dojam kao da ste se oko njega jako, jako potrudili. Detaljne video recepte slavnih kuhara uz koje nećete pogriješiti donosimo vam u nastavku.

Prema receptu Jamieja Olivera

Prema receptu Ine Garten

Prema receptu Julie Childs

Prema receptu chefa Jean-Pierrea