GASTRO

Kako napraviti tempuru od morskih plodova ili povrća kod kuće? Imamo par lakih recepata

FOTO: bady abbas/Unsplash

Ova japanska smjesa za prženje hit je u cijelom svijetu

Restorani japanske ili tzv. asian fusion kuhinje u cijelom svijetu na svojim jelovnicima uglavnom imaju i jela u tempuri. Iznimka nisu ni oni domaći, pa smo tako i sami tempuru odavno prigrlili. Riječ je o japanskoj smjesi za prženje, koja bi se donekle mogla usporediti s našom konvencionalnom za pohanje.

U tempuru se uglavnom stavljaju komadi povrća i morskih plodova (primjerice, kozica), ali ako želite možete je iskušati i s mesom. Bazu tempure čine glatko brašno i ledeno hladna voda, no neovisno o tome što je naoko jednostavna za pripremu, nije loše znati i par kulinarskih trikova koji će je učiniti boljom. U nastavku vam donosimo nekoliko detaljnih video recepata s YouTubea koji vam mogu poslužiti kao vrlo dobra polazišna točka.