Moguće da ćete danas biti raspoloženi samo za gustu juhu. Ova je krepka i od bundeve
Recept smo pronašli na gastro blogu Sitnica
Recept smo pronašli na gastro blogu Sitnica
Prije svega, sretna vam, zdrava i vesela Nova godina. Ako ste sinoć slavili i više puta nazdravljali, moguće da ste danas raspoloženi baš za juhu. Tim povodom pronašli smo onu koja se jednostavno priprema, koja će vam osigurati mini oporavak za organizam i ujedno goditi svojim okusom. Krepka je, gusta je i smazat ćete je u trenu. Baza su joj batat, bundeva i mrkva, a recept smo pronašli na omiljenom na gastro blogu Sitnica.
Što trebamo?
• 1 bundeva (možete koristiti bilo koju vrstu)
• 2 veća batata
• 2 mrkve
• 1/2 korabe
• 1 korijen peršina
• 2 luka
• 3-4 režnja češnjaka
• 1/2 manje glavice korijena celera
• 400 ml kokosovog mlijeka (1 limenka)
• kokosovo ulje
• sol, kajenski papar, cimet, timijan
Kako pripremamo?
Prvo treba napraviti temeljac od oguljene i na kockice narezane mrkve, korabe, jednog luka oguljenog i prerezanog na pola, celera i peršina. Povrće za temeljac dovoljno je preliti s oko pola litre vode, dodati sol i papar te kuhati oko 20 minuta tek da povrće omekša.
Dok se temeljac kuha, bundevu i batat je potrebno oguliti od kore te narezati na manje kockice. Začiniti soli, kajenskim paprom, timijanom, češnjakom i kokosovim uljem te peći u pećnici na 180 stupnjeva oko 30-45 minuta.
Kada su batat i bundeva pečeni dodati ih u temeljac bez vađenja skuhanog povrća iz njega, dodati veći prstohvat cimeta i po želji još soli i papra, a zatim i kokosovo mlijeko te kuhati još 10 minuta, a zatim izmiksati štapnim mikserom do fine kremaste juhice.