Isprobali smo viralni recept za pizza tost o kojem svi pričaju. Ovo su naši dojmovi
Prilično je jednostavan, ali sastojci nisu najpovoljniji
S testiranjem viralnih recepata koje uhvatimo na društvenim mrežama ne stajemo ni preko ljeta. Ovaj nam je put za oko zapeo jedan iz kojeg stoji Hailey Bieber, model i poduzetnica o čijem utjecaju možda najbolje govori slučaj tzv. glazirane manikure; prvo ju je isfurala ona, a onda i pola svijeta. Nismo se stoga začudili ni kad smo vidjeli da se naveliko piše o njezinom receptu za pizza tost, koji je predstavila u sklopu svog YouTube serijala What’s in my kitchen?.
Upravo je taj recept u svojim ranijim javnim istupima već više puta navodila kao omiljen, ali sad je snimila i detaljni video tutorial u kojem otkriva njegove posebnosti. Priprema nam se učinila dosta jednostavnom pa smo se brže bolje odlučili i sami provjeriti u čemu je fora, odnosno, je li hype opravdan. Recept, kao i naše dojmove, provjerite u nastavku.
Pizza tost po receptu Hailey Bieber
Sastojci
- 1 veća rajčica, narezana na ploške
- 3 žlice maslinovog ulja
- 1 limun, iscijeđen
- sol
- svježe mljeveni papar
- 2 kriške sourdough kruha
- maslac
- ulje od tartufa (opcionalno)
- 110 g mozzarelle, tanko narezane
- 110 g burrate, natrgane na komade
- 1/2 šalice umaka od rajčice
- 1/4 šalice svježe ribanog parmezana
- sušeni origano
- čili pahuljice
Priprema
1. Začinite kriške rajčice maslinovim uljem, limunovim sokom, soli i paprom. Pokapajte malo ulja tartufa na svaku stranu kruha, ako ga koristite. Također, premažite obje strane kruha maslacem.
2. U tavi tostirajte kruh s obje strane po nekoliko minuta. Stavite kruh na lim za pečenje pa na njega naslažite kriške mozzarelle. Pecite 5 do 6 minuta dok se sir ne otopi.
3. Zagrijte umak od rajčice u loncu na srednje niskoj temperaturi.
4. Izvadite kruh iz pećnice i prelijte ga zagrijanim umakom, pa naslažite natrganu burratu i kriške rajčica. Pospite svježe naribanim parmezanom.
5. Pecite ga u pećnici 6 do 8 minuta dok se sir ne otopi. Izvadite iz pećnice i pričekajte nekoliko minuta dok se pizza tost malo ne ohladi.
6. Ukrasite sušenim origanom i čili pahuljicama.
Zaključak
Čim smo vidjeli sastojke, znali smo da ovaj pizza tost ne može biti loš ili neukusan. Ukus, dakle, funkcionira, a i priprema je doista onoliko jednostavna koliko izgleda, Međutim, ne možemo se oteti dojmu da ova verzija ni po čemu nije bolja od one tostova koje su nam mame radile u djetinjstvu. Kruh, topljeni sir, rajčica, princip je generalno isti. Fora nam je moment sourdough kruha umjesto običnog tost kruha, kao i mariniranje rajčica u limunu, ali sastojci su puno preskupi za ono što, po našem mišljenju, u konačnici dobijemo.
Tu su burrata, parmezan koji se riba svjež, mozzarella, pa i ulje tartufa koji, osim što nisu jeftini, nisu ni najlakši za pronaći (mi smo tako ovo jelo radili bez ulja od tartufa). Sve u svemu, ako pri ruci baš imate sve navedene sastojke, probajte ovaj recept. U svakom drugom slučaju, za pouzdani se slični recept obratite mamama.