FOTO: Saša Ćetković

Isprobali smo viralni recept za pizza tost o kojem svi pričaju. Ovo su naši dojmovi

Prilično je jednostavan, ali sastojci nisu najpovoljniji

Gastro test

Isprobali smo viralni recept za pizza tost o kojem svi pričaju. Ovo su naši dojmovi

Prilično je jednostavan, ali sastojci nisu najpovoljniji

FOTO: Saša Ćetković

S testiranjem viralnih recepata koje uhvatimo na društvenim mrežama ne stajemo ni preko ljeta. Ovaj nam je put za oko zapeo jedan iz kojeg stoji Hailey Bieber, model i poduzetnica o čijem utjecaju možda najbolje govori slučaj tzv. glazirane manikure; prvo ju je isfurala ona, a onda i pola svijeta. Nismo se stoga začudili ni kad smo vidjeli da se naveliko piše o njezinom receptu za pizza tost, koji je predstavila u sklopu svog YouTube serijala What’s in my kitchen?.

Upravo je taj recept u svojim ranijim javnim istupima već više puta navodila kao omiljen, ali sad je snimila i detaljni video tutorial u kojem otkriva njegove posebnosti. Priprema nam se učinila dosta jednostavnom pa smo se brže bolje odlučili i sami provjeriti u čemu je fora, odnosno, je li hype opravdan. Recept, kao i naše dojmove, provjerite u nastavku.

Pizza tost po receptu Hailey Bieber

Saša Ćetković

Sastojci

  • 1 veća rajčica, narezana na ploške
  • 3 žlice maslinovog ulja
  • 1 limun, iscijeđen
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • 2 kriške sourdough kruha
  • maslac
  • ulje od tartufa (opcionalno)
  • 110 g mozzarelle, tanko narezane
  • 110 g burrate, natrgane na komade
  • 1/2 šalice umaka od rajčice
  • 1/4 šalice svježe ribanog parmezana
  • sušeni origano
  • čili pahuljice

Priprema

1. Začinite kriške rajčice maslinovim uljem, limunovim sokom, soli i paprom. Pokapajte malo ulja tartufa na svaku stranu kruha, ako ga koristite. Također, premažite obje strane kruha maslacem.

2. U tavi tostirajte kruh s obje strane po nekoliko minuta. Stavite kruh na lim za pečenje pa na njega naslažite kriške mozzarelle. Pecite 5 do 6 minuta dok se sir ne otopi.

3. Zagrijte umak od rajčice u loncu na srednje niskoj temperaturi.

4. Izvadite kruh iz pećnice i prelijte ga zagrijanim umakom, pa naslažite natrganu burratu i kriške rajčica. Pospite svježe naribanim parmezanom.

5. Pecite ga u pećnici 6 do 8 minuta dok se sir ne otopi. Izvadite iz pećnice i pričekajte nekoliko minuta dok se pizza tost malo ne ohladi.

6. Ukrasite sušenim origanom i čili pahuljicama.

Saša Ćetković
Saša Ćetković
Saša Ćetković
Saša Ćetković
Saša Ćetković
Saša Ćetković
Saša Ćetković
Saša Ćetković

Zaključak

Čim smo vidjeli sastojke, znali smo da ovaj pizza tost ne može biti loš ili neukusan. Ukus, dakle, funkcionira, a i priprema je doista onoliko jednostavna koliko izgleda, Međutim, ne možemo se oteti dojmu da ova verzija ni po čemu nije bolja od one tostova koje su nam mame radile u djetinjstvu. Kruh, topljeni sir, rajčica, princip je generalno isti. Fora nam je moment sourdough kruha umjesto običnog tost kruha, kao i mariniranje rajčica u limunu, ali sastojci su puno preskupi za ono što, po našem mišljenju, u konačnici dobijemo.

Saša Ćetković

Tu su burrata, parmezan koji se riba svjež, mozzarella, pa i ulje tartufa koji, osim što nisu jeftini, nisu ni najlakši za pronaći (mi smo tako ovo jelo radili bez ulja od tartufa). Sve u svemu, ako pri ruci baš imate sve navedene sastojke, probajte ovaj recept. U svakom drugom slučaju, za pouzdani se slični recept obratite mamama.