GASTRO

Musaka je uvijek dobra opcija za ručak. A pogotovo ako pratite ove recepte slavnih kuhara

FOTO: shutterstock

Jednostavno i ukusno jelo koje ostavlja prostora za kulinarske improvizacije

Kad tražimo jednostavne opcije jela za ručak, koje nam neće oduzeti previše vremena i zbog kojih nećemo zaprljati previše posuđa, često se okrećemo tradicionalnim jelima na kojima smo odrasli. I dok nemamo ništa protiv posve klasične verzije takvih recepta, s vremena na vrijeme ih volimo i malo nadograditi, odnosno modernizirati. Danas smo se tako odlučili baciti u potragu za nešto drugačijim receptima za musaku. Smatra se da ovo jelo potječe iz Grčke, iako se od davnina jelo i Turskoj i diljem Balkana, a u grčkoj verziji dolazi s patlidžanima i janjetinom ili ovčetinom. U našim su se krajevima uvriježili krumpiri i mljeveno meso, a neovisno o tome kako je vi pripremate, vjerujemo da će vam savjeti poznatih kuhara iz video recepata koje vam donosimo u nastavku biti od koristi.

Prema receptu Jamieja Olivera

Prema receptu Akisa Petretzikisa

Vege verzija prema receptu kanala Dimitra’s Dishes