GASTRO

Nakon Ane Roš, u Mano2 dolazi kuhati i slavni baskijski chef Iñaki Bolumburu. Evo detalja

Večera će se održati 19. veljače

FOTO: pr

Večera se održati 19. veljače

Prije nešto više od mjesec dana, u Zagrebu je premijerno kuhala Ana Roš, slovenska superzvijezda čiji restoran Hiša Franko, lociran u Kobaridu, ima dvije Michelinove zvjezdice. O jelima koje je ondje kuhala s chefom Hrvojem Kroflinom rijetki sretnici koji su uspjeli doći do stola još su danima pričali, a prilika za slično, nesvakidašnje gastronomsko iskustvo ponovno stiže vrlo skoro. Naime, isti je restoran, Mano2, najavio novo gostovanje, a kako doznajemo, s gostovanjima velikih kulinarskih imena iz Europe i svijeta planiraju i nastaviti. Nakon Ane Roš, dakle, na red je došao baskijski chef Iñaki Bolumburu (neki će ga sjetiti i po gostovanju u paškom Boškincu).

Kako stoji u najavi događanja, Iñaki je karijeru gradio na visokim pozicijama u nekim od najboljih svjetskih restorana; Nomi, Mugaritzu, Pure C i Nerui, gdje je četiri godine bio na poziciji sous chefa. Uspješno je vodio i restoran Chef’s Table Vaso u Bangkoku koji je trenutačno zatvoren zbog pandemije, pa se iskoristila prilika za njegovo gostovanje u Zagrebu. Večera će se održati 19. veljače od 19 sati, a poslužit će se sedam slijedova hrane uparenih s probranim vinima. Za više informacija, kao i rezervacije, možete nazvati izravno restoran na broj 016430535.