Super brzo

Napravite američke palačinke uz recept koji uvijek uspijeva. Gotove su za tren!

Sastoji se od samo 9 sastojaka, a priprema i pečenje su gotovi za manje od 10 minuta

FOTO: Unsplash

Palačinke su uvijek dobra ideja, a danas donosimo recept za najbolje američke palačinke u koje možete uključiti brojne namaze, sezonsko voće, orašaste plodove i začine. Recept za američke palačinke je jednostavan i brz za pripremu, a za to što je američka varijanta palačinki prozračna i mekana, čini ih savršenim za jednostavan doručak ili dodatak za večer uz film.

američke palačinke koje uvijek uspjevaju
Pixabay

Trik za pripremu najboljih američkih palačinki leži u tome da temperatura bude ujednačena i srednje blaga, a kada primijetite da su se na strani koja se ne peče počele pojavljivati mjehurići, vrijeme je da palačinku okrenete na drugu stranu. Ova smjesa za američke palačinke dovoljna je za pripremu 17 komada. Uživajte u pripremi!

Američke palačinke recept – sastojci:

  • 290 grama brašna
  • 3 čajne žličice šećera
  • 4 čajne žličice praška za pecivo
  • 1/2 čajne žličice sode bikarbone
  • 1 čajna žličica soli
  • 1 čajna žličica cimeta (po želji)
  • 2 jaja
  • 60 ml kokosovog ulja
  • 375 ml mlijeka – biljnog ili nekog drugog

Američke palačinke – priprema:

  1. U jednoj velikoj zdjeli pomiješajte sve suhe sastojke – brašno, šećer, prašak za pecivo, sodu bikarbonu, cimet i sol.
  2. U odvojenoj manjoj zdjelici pomiješajte mlijeko i jaja dok ne dobijete konzistentnu i kompaktnu smjesu.
  3. Mokru smjesu napravljenu od mlijeka i jaja polagano, uz miješanje, dodavajte suhim sastojcima dok ne dobijete kompaktnu i konzistentnu smjesu. Smjesa za američke palačinke treba imati male grudice i slabo vidljive tragove brašna koje će sjediniti tijekom stajanja.
  4. Smjesu za američke palačinke pustite da stoji 10 minuta prije nego što krenete s pečenjem.
  5. Na prethodno zagrijanu tavu ulijte malo kokosovog ili nekog drugog biljnog ulja, a kada se tekućina krene prelijevati, s papirnatim ubrusom uklonite višak tako da dobijete fini sloj na sredini.
  6. Za doziranje i oblikovanje koristite veliku žlicu. Smjesu izlijte na sredinu tave i oblikujte je s glatkim dnom tako da bude veličine od oko 10 cm.
  7. Kada se palačinka zadeblja i počnu se stvarati mjehurići na strani koja se ne peče, okrenite palačinku i nastavite s pripremom još oko 1 minutu.

Najbolji namaz za američke palačinke uključuje javorov sirup, čokoladne preljeve, obični ili grčki jogurt, orašaste plodove i sezonsko voće. U zimskom periodu kao zamjenu za voće možete koristiti i smrznutu varijantu koje se prethodno može pripremiti kuhanjem u 2 dl vode uz dodatke agavinog sirupa, cimeta i ostalih začina.

Veganska varijanta američkih palačinki uključuje sve navedene sastojke, a kako se radi o kompaktnoj smjesi koja se povezuje kroz sodu bikarbonu i prašak za pecivo, neće biti potrebno raditi posebnu pripremu za zamjenu za jaja.