FOTO: Aleksandar Selak

U Masarykovoj je otvoren drugi Noel Bread & Deli. Bili smo tamo, spicy sendvič je i dalje naš favorit

Nova craft pekarnica u strogom centru grada

Novo mjesto

U Masarykovoj je otvoren drugi Noel Bread & Deli. Bili smo tamo, spicy sendvič je i dalje naš favorit

Nova craft pekarnica u strogom centru grada

FOTO: Aleksandar Selak

Ako je u Zagrebu išta sigurno otvoriti, to su craft pekarnice. Uvjerili smo se u to jutros u Masarykovoj 24, gdje je jučer otvoren drugi Noel Bread & Deli, a u kojem se tijekom cijelog našeg posjeta čekalo u redu. No, ondje smo, osim gužve, zatekli i Karla Ferenčaka, barmena koji u Noelu radi od samih početaka, pa nas je kratko uveo u ponudu, ali i otkrio neke od daljnjih planova za razvoj i širenje brenda. Prvi Noel Bread & Deli, smješten tik uz restoran Noel, u Ulici popa Dukljanina, pokazao se uspješnim i omiljenim kod zagrebačke publike, a iste su, kako nam je rekao, kvalitetne proizvode sad poželjeli podijeliti s još većim brojem ljudi.

“Htjeli smo biti u još strožem centru grada, doseći neke nove kupce i pokazati im što i kako radimo. A što se tiče same ponude, ona je identična u obje poslovnice”, započinje nam pričati Ferenčak. Nudi se sve od različitih sourdough kruhova, preko kroasana i tartova pa sve do sendviča, a na naše pitanje da izdvoji neke od bestselere koje svakako preporučuje prodati, odgovara da su to svakako maritozzi (slatka talijanska peciva s bogatim kremastim nadjevom koja blago podsjećaju na krafne) kojih trenutačno nema u ponudi jer je ovih dana naglasak na krafnama. Ipak, vrlo skoro će biti ponovno dostupni, a doznali smo i da klasične krafne planiraju nuditi tijekom cijele godine.

Osim toga, izdvaja još i sendviče, od onog s mortadelom do spicy verzije sa spianate piccante salamom (naš favorit) i bezmesnog, a u konačnici kaže da nećete pogriješiti ni ako odaberete bilo kojih od njihovih kruhova.

“Osobno preferiram kukuruzni i raženi, ali zbilja su svi dobri. Naposljetku, radi se o istom kruhu koji serviramo u restoranu. Cijeli jedan slijed na večeri je posvećen kruhu koji se gostima servira na kolicima, pa možete biti uvjereni da se radi o kruhu vrhunske kvalitete”, uvjerava nas, a mi bismo dodali još da svakako kušate i kruh s prženim lukom kakav ne možete pronaći ni u jednoj drugoj zagrebačkoj pekarnici. Isto tako, u Noel Bread & Deliju može se kupiti i njihova domaća kombucha, koju također nude i u restoranu, a rade je od kineskog zelenog čaja infuziranim cvijetom jasmina.

Radno vrijeme je od ponedjeljka do petka od 8 do 20 sati, subotom od 8 do 15, a nedjeljom ne rade. Na kraju razgovora, Ferenčak nam je još otkrio da u sljedećim mjesecima planiraju otvoriti veliku pekarnicu/proizvodni pogon u Vlaškoj, još jednu pekarnicu na Iblerovom trgu, burger bar u Skalinskoj te u daljoj budućnosti pizza i koktel bar na Europskom trgu.

Noel Bread & Deli na društvenim mrežama možete pratiti ovdje.

Spicy sendvič (4,80 €)
Croissant (1,80 €)
Tart od jabuke (3,20 €)