Od tapas bara do veganskog restorana brze hrane, ovo su novootvorena mjesta u gradu za koja trebate znati
Ovo su adrese za koje trebate znati
Ovo su adrese za koje trebate znati
Pandemija koronavirusa još uvijek nije završena, ali Zagreb sve više sliči na grad kakav smo ranije voljeli i poznavali. Ugostitelji se polako vraćaju na staro, a posebno nas veseli vidjeti da se neprestano otvaraju nova mjesta, različitih koncepata i ideja, i to ne samo u centru grada, već doista u svim dijelovima. U današnjem smo vam vodiču izdvojili nekoliko jako fora novih mjesta za koje trebate znati, od tapas bara pa do fine kvartovske gablaone s jelima na žlicu. Osim što su nas zaintrigirali svojom ponudom, moramo priznati i da im interijeri mahom impresivni. Cijeli vodič kroz nova mjesta možete pogledati u nastavku.
Sol
Gdje: Margaretska 1
Što: Chef Mate Janković otvorio je tapas bar u prostoru bivšeg Maraschina, u kojem će nuditi tapase inspirirane domaćom kuhinjom. Uz njih ćete moći piti i probrana vina, craft pive, kombuchu, grickati pancetu i sir. I sve to s potpisom hrvatskih proizvođača.
Radno vrijeme: od ponedjeljka do subote od podne do ponoći.
Food Garden
Gdje: Zrinjevac 16
Što: plant based restoran koji nudi sve od bowlova, što gotovih, što onih koje sami slažete, burgera, tortilja, keksića, sirovih kolača, hladno prešanih sokova. U planu je dio prostora prenamijeniti i u specijalizirani gift shop.
Radno vrijeme: od ponedjeljka do subote od 8 do 23 sata, a nedjeljom od 10 do 22 sata.
Briocherie
Gdje: Bakačeva 5
Što: kiosk koji nudi originalni talijanski brioche con gelato. Riječ je o, kao što mu samo ime govori, o brioš pecivu koje je punjeno gelatom. Briocherie nudi osam različitih okusa, a svaki dolazi s posebno osmišljenim dodacima.
Radno vrijeme: svakog dana, osim ponedjeljka, od 13 do 21 sat.
Punkt
Gdje: Koranska 1c
Što: šarmantni restoran namijenjen brzom ručku za brojne zaposlene u okolnim zgradama. Svaki dan se iz svježih sezonskih namirnica nude dva topla jela na žlicu, i to vegansko ili vegetarijansko te mesno ili riblje jelo, kao i obavezno bezglutensko.
Radno vrijeme: od ponedjeljka do petka, od 9 do 17 sati.
Plant Punk
Gdje: Ulica kneza Višeslava 6
Što: virtualni plant based restoran; misija im je ponuditi ukusna jela s povrćem i žitaricama u street food obliku, zaokružen obrok nakon kojeg će se osjećati dobro.
Radno vrijeme: od ponedjeljka do subote od 11 do 18 sati.
Cogito Vrbik
Gdje: Vukovarska 60
Što: Peti zagrebački Cogito, nakon onih u Žerjavićevoj, Varšavskoj, Deželićevoj i u Uraniji na Kvatriću, najmanji je od svih, ali izgleda nevjerojatno šarmantno. Prema riječima vlasnika, otvaranjem lokala na Vrbiku, htjeli su se odmaknuti od centra.
Radno vrijeme: od ponedjeljka do petka od 7.30 do 17 sati, subotom od 9 do 15 sati.