VIKEND RECEPTI

Ovaj tart s pistacijama i šumskim voćem izgleda božanstveno. Znamo i kako ga pripremiti

FOTO: Patricia Miletić

Za recept je zaslužna Patricia Miletić (@patriciassweettales)

Na Instagram profilu Patricije Miletić (@patriciassweettales) ponovno smo pronašli inspiraciju za slatke delicije koje želimo isprobati. Točnije, za oko nam je zapeo recept za Pistachio Frangipane Tart, u kojem glavnu riječ vode pistacije i bobičasto voće, ali i frangipane, krema od badema koja je u ovoj verziji nadopunjena pistacijama. Ako volite slastice, uvjeravamo vas da je ovo recept kojem što prije želite pružiti priliku (pogledajte samo fotografije!). Cijeli proces pripreme donosimo vam u nastavku.

Pistachio Frangipane Tart

Patricia Miletić

Što trebamo?

125g maslaca
50g šećera
prstohvat soli
155g brašna
2 žumanjka

Frangipane

100g mljevenih badema
70g mljevenih pistacija
100g šećera
200 ml slatkog vrhnja
4 žumanjka
ekstrakt vanilije i badema
malo ruma

Patricia Miletić

Kako pripremamo?

Umijesiti rukama od svih sastojaka prhko tijesto pa staviti u plastičnu vrećicu ili prozirnu foliju u hladnjak na sat vremena. Sve sastojke za frangipane staviti u zdjelu pa pjenjačom kratko umutiti dok se sve ne poveže i pretvori u kremu. Izgledat će tekuće, ali stisnut će se tijekom pečenja.

Izvaditi tijesto iz hladnjaka i tanko razvaljati. Utisnuti ga u kalup za pite promjera 22 centimetra, uliti kremu pa sve skupa peći 40 minuta na 180 stupnjeva. Kad se ohladi, poslagati voće po želji.
Ako želite možete i prije pečenja utisnuti smokve, breskve ili marelice pa peći skupa u pećnici.